Afvallen buik na zwangerschap

afvallen buik na zwangerschapZwangere vrouwen zien op tegen het moment na de bevalling, want dan blijkt dat er altijd wat vet blijft zitten op de buik. En buikvet is niet voor niets irritatie nummer 1 onder vrouwen. We hebben al veel geschreven over het afvallen bij de buik en buikvet, maar nog niet over afvallen bij je buik na een zwangerschap. Dat luistert namelijk toch iets anders. In dit artikel aandacht voor dit, voor vrouwen zo bekende, probleem.

Zwanger en afvallen

Het is niet gezond om direct na de bevalling al te beginnen met af te vallen. Wil je afvallen, wacht dan een paar weken en luister goed naar het advies van de kraamhulp en de verloskundige. Ook de gynaecoloog – waar je na een bevalling nog bij terecht kunt – kan helpen te bepalen welk moment goed is om weer te gaan afvallen. Waarom is het niet goed om direct te beginnen met afvallen? Daar zijn meerdere redenen voor, namelijk:

  • je lichaam is nog aan het herstellen van de bevalling en afvallen komt dat herstel niet ten goede;
  • wanneer je borstvoeding geeft heeft je lichaam veel energie nodig om dat aan te maken voor de baby;
  • je bent mentaal nog in de war (hormonen) en afvallen is toch een mentale belasting.

 

Wat kun je wel doen?

Zonder specifiek voor een doel, zoals buikvet, te gaan, kun je natuurlijk wel het een en ander doen aan beweging na je bevalling. De eerste dagen zul je weinig kunnen en willen, maar zodra je weer zin hebt kun je er natuurlijk wel op uit. Ga een stuk lopen met de kinderwagen, bijvoorbeeld. Daarmee kom je weer eens buiten de deur (wat veel zwangere vrouwen ook een verademing vinden) en tevens beweeg je weer. Ga erop uit om boodschappen te doen en doe boodschappen per dag in plaats van voor de hele week. Zodoende heb je iedere dag weer een reden om erop uit te gaan.

Buikspieroefeningen

Na een tijdje mag je van de arts weer sporten. Veel vrouwen zitten op zwangerschapsgym (wat op zich al een aanrader is, ook als je wil afvallen) en gaan langzaam weer buikspieroefeningen doen om de buik te herstellen. Buikspieroefeningen hebben echter ook nog een andere bijkomstigheid: ze verbranden vet rond de buik en zorgen ervoor dat je spieren weer stevig en sterk zijn. Thuis kun je natuurlijk gemakkelijk buikspieren trainen aan de hand van relevante oefeningen.

Voeding

Minstens zo belangrijk is je voeding. Tijdens je zwangerschap heb je daar op moeten letten in het belang van je kindje, maar na de bevalling moet je daar ook op letten. Hoewel de verleiding soms groot is om naar lekkere snacks en ongezonde tussendoortjes te grijpen, kun je dat beter niet doen. Op die manier val je weliswaar niet zozeer af, maar kom je ook niet nog meer bij.

Afvallen buik na zwangerschap

Het is niet handig om direct na de bevalling te beginnen met afvallen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om je buik weer in vorm te krijgen. Ga er vaak op uit en eet gezond. Daarmee leg je alvast een goede basis om later beter te kunnen afvallen.

Lees ook over in een week weer op gewicht zijn

Laat een reactie achter