Ontdek deze 5 koolhydraatarme kookboeken

Koolhydraatarm leven levert veel voordelen op voor je gezondheid. Daarover hebben we op Dieetkompas al vaak genoeg geschreven. De meeste mensen denken dat een koolhydraatarm dieet vooral helpt bij het afvallen, maar koolhydraatarme recepten hebben een veel bredere uitwerking.

Zo kun je met gezonde voeding, zoals koolhydraatarme voeding, je cholesterol verlagen, je bloeddruk verlagen, de risico’s op hart- en vaatziekten verlagen, de kans op diabetes verkleinen en depressies verminderen.

Koolhydraatarm koken is geen kunst. Het vinden van echte koolhydraatarme recepten wel. Daarom helpen we je op weg met deze 5 koolhydraatarme kookboeken. Omdat koolhydraatarme gerechten vaak veel eiwitten bevatten, zal er overlap zijn met eiwitrijke receptenboeken.

(De volgorde waarin we de boeken bespreken zegt niets over de kwaliteit.)

Afslank Receptenbijbel

Afslank ReceptenbijbelDe Afslank Receptenbijbel is vooral een internetsensatie. Tienduizenden exemplaren zijn er alleen vorig jaar al verkocht. Dat komt omdat de Afslank Receptenbijbel er strak uitziet, maar ook omdat de ruim 100 recepten zeer gevarieerd zijn.

De schrijver van de Afslank Receptenbijbel zegt dat hij zich focust op het verliezen van vet (voornamelijk rondom de buikstreek), maar wie de gerechten uit de Afslank Receptenbijbel eet – bijvoorbeeld door gebruik te maken van het bijgevoegde dieetschema – zal ook profiteren van veel andere gezondheidsvoordelen.

Prijs: € 27 tot € 37 (afhankelijk van de digitale of gedrukte versie)

 

FitChef

FitChefHet boek FitChef bevat ruim 100 recepten die op basis van eiwitten zijn samengesteld. Daarmee passen ze perfect in een koolhydraatarm voedingspatroon, maar doen ze ook nog eens veel meer. Zo helpen eiwitten je spiermassa op te bouwen en sterker te maken en krijg je van eiwitten heel veel energie. Mensen die de recepten van FitChef geprobeerd hebben ervaren dan ook dat ze zich veel energieker voelen dan voorheen.

Fijn als je een zware baan hebt, een druk gezin te runnen hebt of fanatiek aan het sporten bent.

Prijs: € 37,95 (of in combi met FitChef 2 € 49,95)

FitChef Turbo

FitChef TurboEen vervolg op FitChef kon eigenlijk niet uitblijven. Toch is FitChef 2 weer anders. Zo legt dit boek zich meer toe op het bereiden van korte gerechten. Wederom eiwitrijk en koolhydraatarm, energieboosters waar je u tegen zegt. Maar dan binnen 5, 10 of 15 minuten op tafel. Bijvoorbeeld wentelteefjes met Griekse yoghurt en roodfruit als ontbijt of carpaccio van gerookte zalm met komkommersalade voor het diner.

Als je nog niet zo goed weet of eiwitrijke recepten iets voor je zijn, is het aan te bevelen om met FitChef Turbo te beginnen. Die gerechten zijn makkelijker te maken en sneller klaar. Mocht je het dan wat vinden, dan kun je altijd de uitdaging aangaan om de gerechten in FitChef 1 te bereiden.

Prijs: € 29,95 (of in combi met FitChef 1 € 49,95)

Ga naar Fitchef Turbo

 

Koolhydraatarm: Het 50 Dagen Programma

50 Dagen KoolhydraatarmDit is niet echt een kookboek, maar wel een digitale handleiding. Een ebook. Wanneer je de stappen in het ebook volgt kun je in 50 dagen tijd (iets minder dan 2 maanden) veel gewicht verliezen. Het mooie van dit 50 Dagen Programma is dat het zich richt op het verbranden van vet op plaatsen waar het zich normaal gesproken moeilijk laat verwijderen, zoals de buik, billen, benen en heupen.

Prijs: € 37

 

12 Koolhydraatarme recepten van Dieetkompas

12 koolhydraatarme receptenWel koolhydraatarm koken, maar geen zin om er voor te betalen? Dan is er altijd nog ons eigen kookboek. Het bestaat weliswaar uit “slechts 12” recepten, maar wel recepten waarmee je kunt variëren. Je kunt er dus makkelijk 20 tot 25 gerechten van maken.

En wanneer je de smaak te pakken hebt, kun je altijd nog besluiten om een ander boek aan te schaffen. Zeker wanneer je gezien hebt dat koolhydraatarm afvallen echt werkt.

Prijs: gratis

 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.