Pillen die het afvallen van je overnemen. Je wordt er onderhand mee doodgegooid in tijdschriften en op het internet. Pillen die het werk doen tijdens je slaap, of tabletten waardoor je enkele kilo’s per maand lichter zult worden… zonder iets te doen! Afvallen met pillen is modern afvallen, afvallen van deze tijd. Maar is het ook zo verstandig?

Manieren van afvallen

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier van afvallen. Ieder mens heeft zo zijn eigen voorkeuren. De een beweegt nu eenmaal graag en veel en valt op die manier af, de ander mindert liever het eten en raakt zo de nodige kilo’s kwijt. En weer een ander gebruikt pillen om op die manier het ideale gewicht te bereiken. Wij zijn in principe nergens op tegen, maar willen met dit artikel wel duidelijk maken dat iets dat te mooi klinkt om waar te zijn, dat vaak ook is (helaas).

Natuurlijk

Afvallen wil je omdat je te zwaar bent. Dat gewicht is er op een natuurlijke manier aangekomen. Je hebt teveel gegeten en te weinig bewogen. De zogezegde calorieën en vetten werden niet meer omgezet in energie en zijn blijven hangen. Omdat dit een heel natuurlijk proces

is, is het ook goed om er op een natuurlijke wijze weer vanaf te komen. Pillen die het werk voor je doen, zijn niet natuurlijk. Natuurlijk afvallen doe je door te gaan bewegen (sporten, zwemmen, rennen en bezig zijn) en door je eetpatroon aan te passen (niet fors te minderen, alleen beter te letten op de calorieën). Op die manier zou je, in theorie, af moeten vallen. Daar heb je dus helemaal geen pillen bij nodig.

Toch pillen

Als je toch pillen wil gebruiken, doe het dan verstandig. Ga er niet vanuit dat die pillen het meeste werk zullen doen. Ga daarom altijd bewegen naast het slikken van die pillen. En nog liever, ga langs bij de huisarts of je diëtist. Hoe denken zij over de pillen in kwestie?