Met een eiwitdieet 3 tot 6 kilo per week verbranden

Het eiwitdieet is al jaren het meest succesvolle dieet. Veel mensen slagen er in om met het eiwitdieet af te vallen. Bekende diëten als het Dukan dieet en het dokter Frank dieet zijn voorbeelden van het eiwitdieet.

Ben jij op zoek naar dé manier om af te rekenen met overtollige kilo’s, maar weet je nog niet hoe? Lees dan verder, want een eiwitdieet kan voor jou veel verschil gaan maken.

Helaas zijn niet alle eiwitdiëten even geschikt. Ook zijn ze niet allemaal even betaalbaar, laat staan dat ze het gewenste effect hebben. Helaas zijn er veel voorbeelden van eiwitdiëten die maar tijdelijk werken en waarmee je dus snel weer op je oude gewicht zit. Ook zijn er diëten die je té veel eiwitten laten eten, waardoor je gezondheid er niet op vooruit zal gaan.

Wij zijn op zoek gegaan naar het beste eiwitdieet voor jou. We hebben goed nieuws, want er zijn twee manieren die jou kunnen helpen om definitief af te vallen.

Heb je geen zin om ons hele artikel te lezen? Ga dan direct naar de conclusie. Wil je wel meer informatie over het eiwitdieet? Lees dan hieronder rustig verder en ontdek hoe het eiwitdieet jou kan helpen om eindelijk af te rekenen met die kilo’s.

 

Wat is een eiwitdieet?

Een eiwitdieet (ook wel proteïnedieet genoemd) is een dieet waarbij je de hoeveelheid eiwitten in je voeding verhoogt. Zo haal je er meer energie uit. De eiwitrijke voeding binnen het eiwitdieet bevat naar verhouding weinig koolhydraten, maar wel voldoende gezonde vetten. Dit zorgt voor een gezonde balans in je caloriebehoefte.

Veel mensen denken dat je op je calorieën moet letten als je wil afvallen. Daar zit een kern van waarheid in, maar is zeker niet alles.

 

Waarom leidt een eiwitdieet wél tot resultaten?

Het eiwitdieet staat erom bekend naar verhouding de meeste mensen echt aan het afvallen te krijgen. De belangrijkste reden daarvoor is dat je met een eiwitdieet geen hongergevoel ervaart. En toch krijg je veel en veel minder calorieën binnen ten opzichte van je eetpatroon op dit moment.

Jouw lichaam en geest functioneren dankzij de energie die jij binnenkrijgt via je voeding. Deze energie wordt vaak ook “calorieën” genoemd. Wanneer je gezond leeft, krijg je per dag ongeveer net zoveel energie binnen als je nodig hebt. Je verbruikt de calorieën en op die manier blijf je op gewicht.

 

Vet verbranden

Maar wanneer je minder energie tot je neemt dan je op een dag nodig hebt, wordt je lichaam gedwongen andere energiebronnen aan te boren. De eerste energiebron is je vetvoorraad. Die wordt verbrand om aan energie te komen. Vervolgens worden ook de spieren aangeboord, wat minder gunstig is. Als je spieren worden omgezet in energie, slinkt je spiermassa. Dat moet dus voorkomen zien te worden!

Maar hoe zorg je ervoor dat wél je vetmassa, maar niet je spieren worden omgezet in energie? Het antwoord op die vraag is het eiwitdieet.

 

Meer energie uit eiwitten

Een eiwitdieet zorgt ervoor dat je minder calorieën tot je neemt en dus minder energie binnenkrijgt. Maar daarvoor in de plaats krijg je wel meer eiwitten binnen. En eiwitten zijn voor jouw lichaam een stuk lastiger te verbranden dan koolhydraten en vetten. Het verbranden van die eiwitten kost dus nog meer energie. Er wordt dus nog meer vetmassa opgemaakt om aan die energie te komen.

Je spiermassa blijft echter wel in tact, want eiwitten hebben een spieropbouwende en -herstellende functie. Wanneer je spieren het zwaar te verduren heeft gehad (bijvoorbeeld door zwaar werk of door sporten) zijn het de eiwitten die ze herstellen. Eiwitten zullen dus nooit zomaar spiermassa omzetten in energie!

 

Geen hongergevoel!

Een ander heel belangrijk punt van eiwitten is dat eiwitrijk voedsel er langer over doet om verteerd te worden. Het kost al meer moeite om verbrand te worden, maar ook het verteren duurt langer. Daardoor heb je al die tijd een vol gevoel. Je krijgt veel minder snel last van honger en zal dus veel minder vreetbuien hebben! Daarin is het eiwitdieet heel sterk, want er is geen ander dieet dat een hongergevoel zo sterk tegenhoudt.

 

Voordelen van het eiwitdieet

Je hebt kunnen lezen dat er twee belangrijke voordelen zijn aan het eiwitdieet. Zo hebben je spieren veel baat bij eiwitten.

 

Voordeel 1: Eiwitten zorgen voor meer spiermassa

Of je nu veel sport of helemaal niet, spieren heb je hoe dan ook nodig.  Eiwitten helpen spiermassa aan te maken, maar ook herstellen. Na een zware inspanning raken spieren ‘beschadigd’. Ze moeten zich herstellen en daardoor groeien ze.

Krachtsporters maken doelbewust hun spieren ‘kapot’, zodat ze groter en sterker kunnen groeien. Daarbij gebruiken ze eiwitten voor nog meer effect!

 

Voordeel 2: Geen hongergevoel (en vreetbuien!) meer

Daarnaast zorgt een eiwitdieet – er in tegenstelling tot veel andere diëten, zoals het het ziekenhuisdieet of het yoghurt dieet – ervoor dat je geen hongergevoel meer hebt. Je eten heeft meer tijd nodig om te verteren, waardoor jij ontsnapt aan vreetbuien.

Daardoor kom je veel minder aan en val je sneller af (Bron: Gezondheidsnet.nl).

 

“Ik heb jarenlang Weight Care shakes gedronken, tot ik besefte dat het geen zin had. Per maand kostte me dat tientallen euro’s. Nu val ik af met eiwitrijke recepten. In het begin viel ik makkelijk 4 tot 6 kilo per maand af. Nu ik bijna op streefgewicht ben is dat nog steeds een halve kilo per week.” – Nicole

Bekijk 50 Heerlijke Eiwitrijke Recepten

 

Meer eiwitten, minder koolhydraten

Als je wil afvallen moet je heel kritisch kijken naar je huidige voedingspatroon. Verreweg de meeste mensen die willen afvallen (99,9%) zullen zich herkennen in het volgende: je eet meer suikers en vetten dan goed voor je is.

Met andere woorden: je eet teveel koolhydraten.

Dat is niet gek, want in veel voeding zitten belachelijk veel koolhydraten. Denk bijvoorbeeld aan vruchtensappen.

 

Ongezonde producten

Je hebt het idee dat je gezond bezig bent, maar eigenlijk drink je koolhydraten. Je zal ervan schrikken dat een glas jus d’orange nog ongezonder is (qua koolhydraten) dan een glas frisdrank!

Hetzelfde geldt voor veel andere producten, zoals appelsap, vruchtenkoekjes, zogenaamd verantwoorde tussendoortjes als Liga-koeken, rijst en pasta, maar ook brood en broodbeleg als jam en stroop (Bron: Voedingscentrum.nl).

Door al die koolhydraten is er altijd genoeg energie voor je lichaam. Het is dus niet nodig om vet te gaan verbranden. Sterker nog: de kans dat er meer vet wordt opgeslagen is een stuk aannemelijker.

 

Gewicht verliezen

Een eiwitdieet gaat dit proces tegen. Een eiwitdieet reduceert de hoeveelheid koolhydraten en ongezonde vetten die je eet aanzienlijk en vervangt ze door eiwit. Daardoor krijg je wel energie binnen (4 calorieën per gram), maar wordt ook je vetvoorraad aangesproken om energie bij te maken.

Je verkleint dus de inname van calorieën en dwingt je lichaam om de vetvoorraad aan te gaan boren. Precies wat je wilt, want daardoor ga je gewicht verliezen!

 

Beginnen met het eiwitdieet

Wil jij blijvend en effectief overtollig vet verbranden? Je hebt kunnen lezen dat het eiwitdieet dan de beste manier is om dit voor elkaar te krijgen. Los van het feit dat je gaat afvallen, kom je ook nog eens lekkerder in je vel te zitten.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste manier voor jou om te beginnen met een eiwitdieet.

We hebben gekeken naar verschillende diëten die nu op de markt zijn. Denk daarbij aan het Dukan dieet, het dokter Frank dieet en het Atkins-dieet. Maar ook hebben we ons verdiept in eiwitrijke receptenboeken.

We hebben gekeken naar een aantal peilers:

 • De theorieën achter het dieet;
 • De recepten die tot afvallen moeten leiden;
 • De te volgen schema’s;
 • De prijs van het dieet.

Zodoende hebben wij het beste eiwitdieet van dit moment gevonden. Het goede nieuws voor jou is dat dit ook meteen het voordeligste dieet is. Je kunt dus heel goedkoop afvallen met een eiwitdieet. Volg je de richtlijnen goed op? Dan is succes verzekerd!

 

Wat is het beste eiwitdieet?

Het viel niet mee om het beste eiwitdieet te bepalen, want er zijn er veel. Lang niet alle diëten doen wat ze zeggen. Ook zijn eiwitdiëten meestal aan de dure kant. Je betaalt vaak maandelijks een bepaald bedrag om recepten of ingrediënten in te slaan. Denk aan de repen die je via het Atkins-dieet kunt kopen of de shakes van diëten als Weight Watchers. Met andere woorden: je wordt afhankelijk gehouden van de producten die het dieet verkoopt. Vaak voor veel geld.

Al die factoren hebben geleid tot één eiwitdieet waar we volledig achterstaan: het Mentale Dieetplan.

Het betreft eigenlijk geen kant-en-klaar dieetplan, maar eerder een stappenplan. Dit stappenplan gaat er ook vanuit dat afvallen een “mentaal” proces is, waar je klaar voor moet zijn. De methode helpt je aan de hand van richtlijnen en heerlijke recepten.

Alvast een voorproefje? Download dan direct het succesvolle stappenplan én 50 recepten!

 

Over het Mentale Dieetplan

Het Mentale Dieetplan is een stappenplan dat zich richt op mensen die met een eiwitdieet willen afvallen. Het grote voordeel is dat je geen ander dieet meer nodig hebt. De voordelen van het Mentale Dieetplan zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Met het Mentale Dieetplan haal je de heerlijkste eiwitrijke recepten in huis;
 • Je vindt er veel informatie over de werking van afvallen, zowel mentaal als fysiek;
 • Dankzij de recepten heb je geen dieet nodig;
 • De eenmalige aanschaf van dit plan is vele malen voordeliger dan andere eiwitdiëten.

Kortom; Het Mentale Dieetplan is een totaaloplossing voor mensen die met een eiwitdieet willen afvallen. Het is goedkoper dan welk ander eiwitdieet dan ook, praktisch in gebruik en helpt je om snel, effectief de lekkerste eiwitrijke recepten te bereiden.

 

“Voor mij bleek het aanpassen van mijn voeding genoeg te zijn. In plaats van elke dag pasta, brood of rijst verdiepte ik me in deze eiwitrijke recepten van dit stappenplan. Het heeft me geholpen om op gewicht te komen. Was nog vrij makkelijk ook.” – Oscar

 

Bekijk 50 Heerlijke Eiwitrijke Recepten

Wat kenmerkt een ‘goed’ eiwitdieet?

Je hebt in dit artikel veel informatie kunnen lezen over het eiwitdieet. Dat geldt in principe voor elk eiwitdieet. Maar waarom is voor ons juist de keuze gevallen op het Mentale Dieetplan? Dat heeft te maken met het uitgangspunt van dit stappenplan. Het richt zich niet alleen op het beperken van calorieën, maar vooral op het benutten van eiwitten.

De balans in je energievoorraad wordt op verantwoorde wijze verlegd: minder koolhydraten (waarvan je aankomt), meer eiwitten (waardoor je afvalt).

Als je gewoon eet zoals wordt voorgeschreven, kan het niet anders dan dat je afvalt zonder een hongergevoel te ervaren. Je zal nauwelijks het idee hebben dat je een dieet volgt.

 • Stel je nu eens voor dat je met het eten van eiwitten eindelijk keihard af kan rekenen met dat buikje van je.
 • Denk eens aan hoe die vetrollen rond je heupen en je buik als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen, door je voedingspatroon aan te passen.
 • Beeld je eens in dat je weer gelukkiger wordt en lekkerder in je vel komt te zitten.

Dat is wat een gezond eiwitdieet met je doet. En dat is precies waar de recepten uit het Mentale Dieetplan in voorzien!

Katja Callens Mentale Dieetplan

 

Het Mentale Dieetplan als goedkoper alternatief

We zijn blij met de komst van Het Mentale Dieetplan. Je kunt het zien als een goedkoper alternatief voor allerlei eiwitdiëten, zoals Weight Care shakes, het Atkins-dieet en het Dukan-dieet. Deze drie diëten werken weliswaar, maar zijn ook uiterst commercieel. Ze binden klanten aan zich door je afhankelijk te maken van hun shakes en producten. Zodoende moet je telkens weer in de buidel tasten om producten te kopen.

Het Mentale Dieetplan heeft dat niet. Je betaalt eenmalig voor een behoorlijk receptenboek met veel informatie. Maar voordat je dat doet, kun je gratis kennismaken met 50 recepten en heel veel informatie. Dan kun je op je gemak bepalen of het iets voor je is of niet.

 

Eiwitrijke recepten

Kort gezegd krijg je met het Mentale Dieetplan belangrijke informatie over hoe het afvallen met een eiwitdieet werkt. Auteur en gezondheidscoach Katja Callens bespreekt veel onderdelen zeer uitgebreid met je. Je komt meer te weten over je energieverbruik en hoe je daar zelf invloed op hebt. Je leert hoeveel energie je op een dag nodig hebt, maar ook hoe je je energievoorraad op peil houdt door middel van voeding.

Het belangrijkste in dit boek zijn natuurlijk de vele eiwitrijke recepten.

Deze recepten helpen je je energievoorraad op peil te houden en stillen je hongergevoel. Spiermassa wordt sneller opgebouwd en hersteld, waardoor vetmassa sneller verdwijnt. Hoe meer maaltijden van de dag je gebruik maakt van Marks recepten, hoe effectiever het zal zijn. Wie net begint kan wel 2 kilo per week aan vet verbranden. Dat is een zeer sterk resultaat voor alleen maar een receptenboek!

Het Mentale Dieetplan

“Het is moeilijk om recepten te vinden waarvan je zeker weet dat ze eiwitrijk zijn. Met het Mentale Dieetplan haalde ik zulke recepten wel in huis. Ook al ben ik op gewicht, ik bereid ze nog steeds.” – Jolanda.

 

Het voordeel van het Mentale Dieetplan is dat je zelf niet meer op zoek hoeft te gaan naar eiwitrijke recepten en dat je ook nog eens veel informatie krijgt over hoe je af kan vallen door eiwitrijk te gaan koken.

 • Heb jij geen zin om een compleet dieet aan te schaffen?
 • Wil jij niet afhankelijk zijn van een dieet en steeds weer producten bij moeten bestellen?
 • Zou je wel willen afvallen met het eiwitdieet?
 • Wil je goed kunnen eten, maar geen hongergevoel ervaren?
 • Heb je wel zin in lekkere recepten, die niet teveel moeite kosten?
 • En wil je zo snel mogelijk resultaat zien.

Dan is dit stappenplan perfect voor jou. Maak gratis kennis en download het stappenplan én 50 recepten gratis!

Bekijk 50 Heerlijke Eiwitrijke Recepten

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

30 Reacties

 1. Dina oktober 26, 2014 Reply
 2. Petra Loijter december 31, 2014 Reply
 3. Pleun de Vecht januari 5, 2015 Reply
 4. Casper april 1, 2015 Reply
 5. Sandra Gras april 4, 2015 Reply
 6. Bulletproof mei 22, 2015 Reply
 7. Hans van Mechelen augustus 3, 2015 Reply
 8. Angela J. september 21, 2015 Reply
 9. Henk ter Hage september 27, 2015 Reply
 10. Sally september 29, 2015 Reply
  • Sylvia Sylvia september 30, 2015 Reply
 11. Sally oktober 1, 2015 Reply
  • Sylvia Sylvia oktober 8, 2015 Reply
 12. Pjotr oktober 4, 2015 Reply
  • Sylvia Sylvia oktober 6, 2015 Reply
 13. Stacia oktober 7, 2015 Reply
  • Sylvia Sylvia oktober 10, 2015 Reply
 14. Charlotte oktober 21, 2015 Reply
  • Sylvia Sylvia oktober 21, 2015 Reply
 15. phonestore november 3, 2015 Reply
 16. Ieltje november 17, 2015 Reply
  • Sylvia Sylvia november 18, 2015 Reply
 17. Catharina augustus 16, 2016 Reply
  • Sylvia Sylvia oktober 13, 2016 Reply
 18. margareta oktober 4, 2016 Reply
  • Sylvia Sylvia oktober 13, 2016 Reply
 19. margreet mei 4, 2017 Reply
  • Sylvia Sylvia mei 5, 2017 Reply
 20. jo verniers augustus 8, 2017 Reply
  • Sylvia Sylvia augustus 12, 2017 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.