Feiten: Meer dan 50% van de Nederlanders is te dik. En van die 50% heeft meer dan 90% moeite met afvallen. Jij ook? Lees dan hoe een eiwitdieet het maakt. We onthullen je het beste eiwitdieet van dit moment.

Het eiwitdieet is al jaren het meest succesvolle dieet. Denk aan successen als het Dukan dieet en het dokter Frank dieet, de shakes van Weight Care. Allemaal eiwitdiëten. Veel mensen zijn met het eiwitdieet afgevallen. Voor iedereen die tot nog toe moeite had met afvallen is het eiwitdieet zeker weten de beste manier om af te vallen.

Beginnen met het eiwitdieet

Wil jij overtollig vet verbranden, blijvend en effectief? Dan is het goed dat je voor het eiwitdieet gekozen hebt. Het eiwitdieet is niet alleen effectief, maar zorgt ook nog eens voor meer spiermassa en energie. Je zal niet alleen afslanken, maar ook lekkerder in je vel komen te zitten.

Waarschuwing

Voor je verder leest, wil ik je wel waarschuwen. Niet elk eiwitdieet is even gezond en effectief. Sommige diëten zijn verouderd, andere diëten noemen zich onterecht “eiwitdieet”. Ik ben op onderzoek gegaan naar het beste, gezondste én voordeligste eiwitdieet van dit moment.

Wat is het beste eiwitdieet?

Het valt niet mee om het beste eiwitdieet te vinden, want er zijn er veel. Daarbij zijn eiwitdiëten vaak aan de dure kant. Maar toch heb ik twee producten voor je waar Dieetkompas en ik volledig achter staan. Het betreft:

 • Het complete eiwitdieet Vitadis;
 • Het receptenboek (met 100 recepten) FitChef!

Het complete dieet van Vitadis is gemakkelijk in gebruik. Heel effectief en levert blijvend resultaat. Het receptenboek FitChef! is een stuk goedkoper, praktisch en direct uit te voeren. Later in dit artikel kom ik erop terug.

Eiwitdieet ingrediënten

Eiwitdieet, wat is dat?

Ben jij nog niet bekend met het eiwitdieet? Dan leg ik het graag aan je uit.Het eiwitdieet richt zich op de verbranding van overtollig vet door het eten van eiwitten.

Eiwitten zijn een ander woord voor “proteïne”.

Veel mensen denken dat je op je calorieën moet letten als je wil afvallen. Daar zit een kern van waarheid in.

Caloriebehoefte

Je caloriebehoefte bestaat uit vetten, koolhydraten én eiwitten. Van vetten en koolhydraten krijg je er dagelijks veel binnen, van eiwitten minder. Daar is winst te behalen, want:

 • koolhydraten en vetten zijn de grootste dikmakers;
 • eiwitten zijn geen dikmakers;
 • eiwitten helpen je om op gewicht te blijven;
 • eiwitten zorgen voor spieropbouw en het herstellen van beschadigde spieren;
 • eiwitten voorkomen een hongergevoel.

Eigenlijk zijn dat de grote vier voordelen van eiwitten. Het eiwitdieet helpt je afvallen zonder dat je honger zal hebben, zonder dat je hoeft te bewegen en zonder dat je je ellendig gaat voelen.

Eiwitdieet ervaring van Oscar“Voor mij bleek het aanpassen van mijn voeding genoeg te zijn. In plaats van elke dag pasta, brood of rijst verdiepte ik me in deze eiwitrijke recepten van FitChef! Het heeft me geholpen om op gewicht te komen. Was nog vrij makkelijk ook.” – Oscar

Lees de review van FitChef >>

Vet verbranden

Vet verbranden werkt eigenlijk heel simpel. Zodra je een inspanning verricht, heeft je lichaam energie nodig. Die energie wordt uit je voeding gehaald. Als je op een dag net zoveel beweegt als dat je aan energie binnenkrijgt, gebeurt er niks. Beweeg je meer, dan zal je vet gaan verbranden.

Bij veel diëten verbrand je naast vet ook spiermassa. En dat is niet goed, want daardoor zwak je af.

Eiwitten gaan dit proces tegen. Ze zorgen ervoor dat alleen vetmassa wordt verbrand voor energie en dat spiermassa in takt blijft. Beter nog: eiwitten versterken de spiermassa.

Voordeel 1: Spiermassa
Je spieren hebben veel baat bij eiwitten. Of je nu veel sport of helemaal niet. Spieren heb je hoe dan ook nodig. Eiwitten helpen spiermassa aan te maken, maar ook herstellen. Na een zware inspanning raken spieren ‘beschadigd’. Ze moeten zich herstellen en daardoor groeien ze.

Krachtsporters maken doelbewust hun spieren ‘kapot’, zodat ze groter en sterker kunnen groeien. Daarbij gebruiken ze eiwitten voor nog meer effect!

Het groeiproces van spieren wordt gestimuleerd door het eten of drinken van eiwitten. In de sportschool gebeurt dat met shakes en poeders, soms met blikjes tonijn of andere eiwitrijke producten.

Maar dat is voor jou wellicht helemaal niet belangrijk, want jij wil niet sporten. Jij wil afvallen! Maar ook voor jou geldt dit proces. Want aangemaakte spiermassa verbrandt van zichzelf ook vet. En spiermassa maak je automatisch aan door het eten van eiwitten, dus zonder te moeten sporten.

Voordeel 2: Geen hongergevoel
Daar waar veel diëten zorgen dat je naar verloop van tijd een hongerig gevoel krijgt, zoals crash diëten als het ziekenhuisdieet of het yoghurt dieet, is dat met het eiwitdieet niet aan de orde. Met een eiwitdieet heb je geen last van honger. Dat komt omdat eiwitten langer in je lichaam blijven. Andere voedingsstoffen, zoals suikers en koolhydraten, worden snel verwerkt en verteerd. Eiwitten hebben meer tijd nodig. Je voelt je dus langer verzadigd. Groot voordeel: met een eiwitdieet heb je geen vreetbuien meer!

Eiwitdieet ervaring van Nicole“Ik heb jaren lang Weight Care shakes gedronken, tot ik besefte dat het geen zin had. Per maand kostte me dat tientallen euro’s. Nu ben ik bezig met Vitadis. In het begin viel ik makkelijk 4 tot 6 kilo per maand af. Nu ik bijna op streefgewicht ben is dat nog steeds een halve kilo per week.” – Nicole

Bekijk Vitadis zelf >>

Wat kenmerkt een ‘goed’ eiwitdieet?

Waarom is het eiwitdieet het krachtigste dieet als je van plan bent om veel af te vallen?

Het antwoord is simpel. Andere diëten richten zich op het beperken van calorieën. Het eiwitdieet benut eiwitten. Door de balans te verleggen en in verhouding meer eiwitten te eten dan vetten en koolhydraten, mis je geen energie, maar val je wel af.

Kort samengevat: Door de eigenschappen van eiwitten zul je geen hongergevoel ervaren. Eiwitten zorgen namelijk voor een gevoel van verzadiging. Je hebt geen zin in tussendoortjes of snacks en zal dus ook niet ongemerkt gaan eten (en weer aankomen). Dat stimuleert de vetverbranding dus optimaal. Los van het hongergevoel stillen helpen eiwitten je spiermassa te groeien en te verstevigen. Dat kost energie en dat betekent dat er aanspraak wordt gedaan op je vetreserves. Je valt dus af door het eten van eiwitten! (Bron: Gezondheidsnet.nl).

Gezond eiwitdieet

 • Stel je nu eens voor dat je met het eten van eiwitten eindelijk keihard af kan rekenen met dat buikje van je.
 • Stel je voor dat je die vetrollen rond je heupen en je buik als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen, door je voedingspatroon aan te passen!
 • Stel je voor dat je weer gelukkiger wordt en lekkerder in je vel komt te zitten.

Dat is wat een gezond eiwitdieet met je doet.

Maar dan moet je wel een goed eiwitdieet hebben. Er zijn veel eiwitdiëten te vinden. Maar veel diëten zijn niet goed. Ze laten je bijvoorbeeld alleen nog maar eiwitten eten of ze noemen zich eiwitdieet terwijl ze dat helemaal niet zijn. Het is belangrijk dat een eiwitdieet de juiste balans bewaakt tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

Moet je die balans zelf uitzoeken? Nee, dat hoeft niet. Er is namelijk al een dieet dat dit voor je doet…

Vitadis eiwitdieet

Zoals gezegd is het Vitadis-dieet het beste eiwitdieet dat je kan volgen. Het is een dieet dat zich puur richt op afvallen door middel van voeding. Uiteraard kan je daarbij gaan bewegen voor nog meer effect, maar noodzakelijk is het niet.

Het Vitadis dieet is door meer dan 30.000 Nederlanders gevolgd. Zelfs bekende Nederlanders, waaronder caberetier Jochem Myer, heeft Vitadis gevolgd om af te vallen.

En met succes.

Vitadis feiten

In de afgelopen jaar heeft het Vitadis-dieet veel mensen geholpen met afvallen. Welke feiten over Vitadis moet je kennen als je dit dieet straks gaat volgen?

 • De resultaten van Vitadis zijn verbluffend (al in de eerste dagen ga je effect zien);
 • Hoewel Vitadis zich richt op afvallen, word je ook gelukkiger en fitter (door de voedingsstoffen leef je geestelijk op);
 • Vitadis hecht veel waarde aan haar volgers en heeft een uitstekende klantenservice;
 • Je wordt stap voor stap gecoacht en geholpen, zoals jij dat wil (Vitadis zet jou centraal);
 • Het dieet duurt een maand tot enkele maanden (resultaat is al snel zichtbaar).

Eiwitdieet van Vitadis volgen

Slim dat je Vitadis wil gaan volgen! Nog slimmer is het om gebruik te maken van een levenslange korting van 60% die Vitadis nu aanbiedt. Het dieet is erg populair en viert dat door het geven van een zeer hoge korting. Zodra je van die korting profiteert, blijft hij levenslang van toepassing.

Ontvang tijdelijk 60% korting op Vitadis!

Er is ook een uitgebreide review over het Vitadis-dieet geschreven door gebruiker Brigitte. Lees de review als je meer wil weten.

Meer over Vitadis

Hieronder licht ik het Vitadis Slanker Leven plan verder toe. Klik op de kop om het hele stukje te lezen.

Lees alles over Vitadis

30.000 Nederlanders vielen 3 tot 6 kilo per week af

Waarom Vitadis? Eén van de belangrijkste redenen is het aantal Nederlanders dat succesvol is afgevallen met het Vitadis Slanker Leven Plan. Maar liefst 30.000 mensen vielen de afgelopen jaren 3 tot 6 kilo per week af door dit eiwitdieet.

Je leest het goed: 3 tot 6 kilo per week. Kanttekening is wel dat je gewicht hierbij een rol speelt. Hoe zwaarder je bent, hoe makkelijker het is om veel af te vallen. Desondanks is 3 kilo in de week nog altijd erg mooi.

De reacties zijn erg positief. Gebruikers prijzen onder andere:

 • het gebruiksgemak van het dieet
 • de persoonlijke coaching
 • de heerlijke recepten en bijhorende ingrediënten

Afvallen met Vitadis wordt helemaal niet als zwaar of moeilijk ervaren en is dus makkelijk vol te houden.

Goed nieuws voor lezers van Dieetkompas. Tijdelijk krijg jij 60% op alle bestellingen (nu en in de toekomst). Geldig nadat je de eerste bestelling hebt geplaatst.

Claim LEVENSLANG 60% korting

Het eiwitdieet schema van Vitadis

Om ervoor te zorgen dat jij het beste resultaat behaalt, heeft Vitadis een overcompleet schema opgezet. Dit eiwitdieet schema van Vitadis is volledig gericht op een gezonde inname van voeding. Zo weet je zeker dat je voldoende voedingsmiddelen binnenkrijgt en geen essentiële vitaminen, mineralen, vetten, ijzers of zuren hoeft te missen!

Makkelijk te volgen

Het dieetschema is makkelijk te volgen en aan te passen naar je persoonlijke smaak en voorkeuren. Hiervoor kun je contact opnemen met je persoonlijke coach. Ook goed nieuws voor mensen met een glutenallergie: Vitadis heeft een glutenvrije variant en is daarmee de eerste aanbieder van een glutenvrij eiwitdieet.

Maryam“Het Vitadis dieet opende een nieuwe wereld voor me. Ik was altijd druk vanwege mijn studie en later mijn werk, waardoor ik ongezond at. Vitadis hielp me om weer op gewicht te komen op manier die voor mij werkte.” – Maryam

Bekijk Vitadis zelf >>

Vitadis coaching online

Eiwitdieet weekmenu

Vitadis werkt aan de hand van weekmenu’s. Een weekmenu zit boordevol eiwitrijke voeding. Zo weet je zeker dat je niks tekort komt. Het weekmenu van het eiwitdieet kent diverse fases.

Fases

In de eerste fase zal aandacht zijn voor het onder de knie krijgen van het dieet. Je leert meer eiwitten te eten en merkt snel dat je daardoor veel kilo’s verliest. Als je eenmaal op dreef bent, ga je het rustiger aan doen. Uiteindelijk zul je het eiwitdieet gaan consolideren, oftewel: zorgen dat je het op de juiste manier kan doorzetten.

Daar zit hem dan ook het positieve effect van het Vitadis dieet in.

Je komt niet meer aan en blijft op gewicht.

Veel voordelen

Het mag duidelijk zijn dat het eiwitdieet tal van voordelen biedt. Door al die voordelen is het de beste manier van vet verbranden op dit moment. Ik zal ze nog even voor je opsommen:

 • Een eiwitdieet verandert de balans in calorieën. Je eet meer eiwitten en minder vetten en koolhydraten, maar zonder de balans te verstoren.
 • De vetreserves worden verbrandt omdat vetten en koolhydraten worden gebruikt om eiwitten te verbranden.
 • Je hebt een vol gevoel, omdat eiwitten langer de tijd nodig hebben om te verteren. Daardoor ga je niet snacken en kom je ook niet aan.
 • Het eiwitdieet leidt tot een blijvend resultaat. Je zal niet gaan jojoën.
 • Ook je spiermassa neemt toe door het eten van eiwitten, waardoor je als vanzelf nog meer vet zal verbranden.

Bijkomend voordeel: eiwitten verbranden vet!!!

Zoals gezegd is eiwitrijk voedsel niet zo snel verteerd. Dat betekent dus dat je lichaam meer moeite moet doen om het te verwerken en dat vergt energie. Die energie zorgt er weer voor dat er nog meer vet wordt verbrand. En het mooie is dat jij daar helemaal niks voor hoeft te doen!

Eiwitten versus vreetbuien

Het is al gezegd, maar het blijft een groot voordeel: eiwitten zorgen dat je geen vreetbuien meer hebt. Onderzoek wijst uit dat veel overtollig vet veroorzaakt wordt door vreetbuien. Veel mensen eten uit emotie. Ze kunnen de verleiding gewoonweg niet weerstaan.

Niet alleen de emotie speelt daarbij een rol, ook het hongerige gevoel dat veel andere diëten opwekken. Het Slanker Leven Plan doet dat niet, gewoonweg omdat de eiwitten langere tijd in je lichaam blijven. Het Slanker Leven Plan geeft vreetbuien gewoonweg geen enkele kans meer!

Eiwitrijke producten

Geen jojo-en: wie slank is, blijft slank

De meeste bezoekers van deze website weten waarover ik het heb als ik de term “jojo-effect” in de mond neem. Het komt voor bij zo’n beetje alle diëten: de verloren kilo’s zitten er na een tijdje gewoon weer aan.

Al je moeite is voor niets geweest.

Je hebt je uit de naad gewerkt, gezond gegeten, veel gesport en bewogen en toch ben je weer op je ongezonde oude gewicht.

Het gevoel van teleurstelling zorgt er vervolgens alleen maar voor dat het erger wordt en je nog zwaarder wordt. Maar gelukkig heeft het Vitadis Slanker Leven Plan daarover nagedacht. En dat is een van de redenen dat dit het beste dieet van dit moment is. Het Slanker Leven Plan zorgt namelijk ook voor nazorg. Eenmaal verloren kilo’s moeten er af blijven en het dieet helpt je daarbij!

Snel op gewicht

Jij hebt ook geen tijd te verliezen en natuurlijk wil jij zo snel mogelijk van die kilo’s af.  Daarom bestel je het Vitadis Slanker Leven Plan. Je zal zien dat je binnen een paar weken je streefgewicht hebt bereikt. Daarna houd je dat streefgewicht vast door gezond te blijven eten.

Slanker Leven (van) Plan? Jij valt ook af met het beste eiwitdieet!

Verstandige keuze om met Vitadis af te vallen. Je bent over een paar weken gegarandeerd al veel gewicht verloren. Nog even de belangrijkste punten op een rijtje:

 • het Vitadis eiwitdieet heeft “geleerd” van voorgaande diëten, zoals het dokter Dukan dieet en het Atkins dieet;
 • het Vitadis dieet zorgt voor een intensieve nazorg, waardoor je op gewicht blijft;
 • je met Vitadis alle benodigde producten thuisgestuurd krijgt (je valt af en hoeft er de deur niet eens voor uit!);
 • het effect van het Vitadis Slanker Leven Plan blijvend zal zijn, dus geen gejojo meer;
 • het Vitadis dieet wordt momenteel door meer dan 30.000 Nederlanders gebruikt;
 • het is sinds kort ook wel bekend als het BN-ers dieet, omdat veel bekende Nederlanders ook voor het Vitadis dieet kiezen (bijvoorbeeld cabaretier Jochem Myjer).

Maar belangrijker voor jou is misschien nog wel de korting die je nu kunt krijgen van 60%. En de eeuwige garantie dat je gegarandeerd af gaat vallen en anders gewoon je geld terug kunt vragen. Behalve kilo’s heb je dus niets te verliezen.

 • Wil jij afvallen met het eiwitdieet?
 • Wil jij gezond slank worden, zonder pillen te hoeven slikken?
 • Wil jij afvallen zonder je in het zweet te hoeven werken?
 • Wil jij afvallen zonder honger?
 • Kortom: ben jij op zoek naar een comfortabel, makkelijk dieet?

Stel dan nu je korting veilig en ga naar de website van Vitadis.

Val ook af met Vitadis

Vrouw na Slanker Leven Plan

Alternatief voor Vitadis?

Vitadis is een uitgebreid dieet. Dat betekent dat het erg compleet is, maar ook wat kost. Ondanks de 60% korting kan het zijn dat je op zoek bent naar een goedkopere manier van afvallen.

Dat is heel goed mogelijk. Zoals ik in de inleiding al zei heb ik niet alleen Vitadis bekeken, maar ook het receptenboek FitChef! onder handen genomen. FitChef! is een zeer goed alternatief en een stuk goedkoper dan Vitadis. Lees onze review over FitChef.

Eiwitrijke recepten

FitchefMark van Oosterwijck is de schrijver van het receptenboek ‘FitChef!’ en laat je kennismaken met 100 eiwitrijke recepten. Deze recepten van ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes tot desserts. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn rijk in eiwitten en perfect te gebruiken als eiwitdieet.

Jolanda“Het is moeilijk om recepten te vinden die eiwitrijk zijn. Met FitChef haalde ik recepten in huis die ik nog steeds bereid.”- Jolanda.

Het voordeel van FitChef is dat je zelf niet meer op zoek hoeft te gaan naar eiwitrijke recepten en dat je informatie krijgt over hoe je af kan vallen door eiwitrijk te gaan koken.

 • Heb jij geen zin of geld om een compleet dieet aan te schaffen?
 • Wil jij wel afvallen met het eiwitdieet?
 • Wil jij zo snel mogelijk resultaat zien?
 • Heb je wel zin in lekkere recepten, die niet teveel moeite kosten?

Dan is FitChef! perfect voor jou. Normaal gesproken kost het boek €49. Het is nu tijdelijk via Dieetkompas aan te schaffen voor slechts €27. Dan ben je ineen keer van alles af. Geen kosten meer, maar gewoon lekker eiwitrijk kunnen koken.

Koop het Fitchef receptenboek >>>
(Loop de tijdelijke korting niet mis!)