Koolhydraatarm Dieet – Uitleg met Gratis Weekmenu

Een koolhydraatarm dieet doet meer dan je helpen bij het afvallen. Het draagt in alle opzichten bij aan je gezondheid. Ontdek de kracht van koolhydraatarm en gebruik het gratis weekmenu om vandaag al te starten met afvallen.

Je zal in dit artikel lezen dat er veel voordelen aan een koolhydraatarm dieet zijn. Om te beginnen zijn er deze 3 redenen waarom steeds meer mensen een koolhydraatarm leven verkiezen boven een leven met veel suikers en koolhydraten:

  1. Een koolhydraatarm of –beperkt dieet draagt bij aan een gezonder leven met een verlaging van cholesterolgehalte en bloeddruk en een verminderd risico op hart- en vaatziekten.
  2. Je boekt al heel snel resultaat (2 kilo in de week is geen uitzondering).
  3. Het dieet is gratis en voor niets te volgen.

Verderop in dit artikel leg ik alles uit over het gratis te downloaden weekmenu. Eerst ga ik vertellen wat een koolhydraatarm dieet nu precies is.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet (Engels: low carb diet) is een eet- en drinkpatroon waarbij koolhydraten worden beperkt. Koolhydraten worden vervangen door vetten en eiwitten. Zo vindt er een verschuiving in je energiebalans plaats waardoor je kan afvallen.

Dat is een heel beknopte samenvatting van wat dit dieet doet.

Een koolhydraatarm dieet richt zich op het weren van slechte koolhydraten, waarover je verderop meer zal lezen. In plaats daarvan eet je gezonde koolhydraten, eiwitten en onverzadigde (gezonde) vetten. Een goed koolhydraatarm gerecht voorkomt hongergevoelens, maar zorgt ook dat je niet onnodig aan komt.

 

Het succes van een koolhydraatarm dieet

Er zijn vier redenen te geven voor het succes van een koolhydraatarm voedingspatroon, namelijk:

  • Je maakt minder insuline aan, waardoor er minder vet kan worden opgeslagen (je komt niet meer aan);
  • Je eet meer eiwitten en vetten, waardoor je verzadigd raakt;
  • Door een lager hongergevoel (dankzij de bij punt 2 genoemde verzadiging) nuttig je minder calorieën uit tussendoortjes en snacks;
  • Doordat je minder suiker binnenkrijgt (koolhydraatarm betekent ook minder suiker) gaat je lichaam vet verbranden.

In de komende alinea’s leg ik verder uit hoe het koolhydraatarm dieet werkt en hoe het komt dat je dik wordt van de verkeerde koolhydraten.

 

Waar word je dik van?

Op zich is er niets mis met koolhydraten. Dat kunnen we zien aan de jagers en de verzamelaars. Die aten zowel eiwitten, vetten als koolhydraten. Daarover lees je straks meer.

Er is echter een belangrijk verschil met de koolhydraten die de jagers en verzamelaars aten en die wij vandaag de dag eten.

De jagers en verzamelaars haalden koolhydraten alleen uit natuurlijke voeding zoals groenten, fruit, noten en zaden. Deze natuurlijke koolhydraten worden complexe koolhydraten genoemd. Dat zijn de goede koolhydraten.

Tegenwoordig eten we helaas ook veel bewerkte koolhydraten. Bewerkte (geraffineerde) koolhydraten worden gebruikt om voeding meer smaak te geven en langer houdbaar te maken.

 

Ongezond

In principe is het logisch dat deze koolhydraten in ongezonde producten zitten, zoals snoep, banket, koek en fastfood. Maar het zal je verbazen dat ze ook terug te vinden zijn in producten die voor veel van ons heel gezond en vanzelfsprekend zijn:

  • Brood en andere graanproducten
  • Rijst
  • Pasta (zoals tagliatelle, spaghetti en macaroni)
  • Aardappel en aardappelproducten

Deze ongezonde koolhydraten worden enkelvoudige koolhydraten genoemd. Ze geven het lichaam wel degelijk energie, maar slechts van korte duur. Nadat je lichaam de piek heeft bereikt, moeten de koolhydraten worden verbrand. Maar dat kan vaak niet, waardoor ze in je lichaam worden opgeslagen als vet.

 

Juiste voeding

Afvallen met een koolhydraatarm dieet is eigenlijk niets meer dan een kwestie van de juiste voeding: stoppen met enkelvoudige koolhydraten en meer complexe koolhydraten. Al met al is dat nog best lastig. Lang niet overal is makkelijk terug te vinden of er ergens koolhydraten in zitten en zo ja, of het de slechte koolhydraten zijn.

Gelukkig is er een gratis weekmenu waarin je precies leest wat wel en niet mag. Bij dit weekmenu krijg je ook een boodschappenlijstje, zodat je weet wat je moet kopen.

 

Hoeveel koolhydraten mag ik per dag?

Het aantal koolhydraten dat je per dag mag eten en drinken hangt af van hoe streng jij je dieet volgt. Er wordt voornamelijk een onderscheid gemaakt tussen een koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt dieet.

Koolhydraatarm dieet

In deze vorm eet je zo min mogelijk koolhydraten. Het liefst tussen de 20 en 100 gram per dag. Je kijkt kritisch naar wat je wel en niet mag eten en houdt het maximaal aantal koolhydraten per dag aan. Je mag in plaats van koolhydraten wel eiwitrijke en vetrijke producten eten. Een koolhydraatarm dieet leidt sneller tot afvallen dan een koolhydraatbeperkt dieet.

Koolhydraatbeperkt dieet

Minder strikte vorm. Je eet nog steeds een ruime hoeveelheid koolhydraten, maar probeert wel te focussen op complexe koolhydraten. In een koolhydraatbeperkt dieet eet je vooral voedingsmiddelen die weliswaar suikers bevatten, maar waar ook veel vezels in zitten. Die vezels zorgen dat koolhydraten minder snel kunnen worden opgenomen door het lichaam en je dus niet dikker kunnen maken.

Om het onderscheid nog beter te maken, kun je drie soorten van het koolhydraatarme dieet onderscheiden. Hieronder licht ik ze toe.

“Normaal” dieet

Het normale koolhydraatarme dieet zou je eigenlijk het oorspronkelijke koolhydraatarme dieet kunnen noemen en is volledig gebaseerd op de jagers en de verzamelaars. Je mag binnen dit dieet 100 tot 150 gram koolhydraten per dag nuttigen. Je kunt ze gewoon tellen via de verpakking van voedingsmiddelen.

Dit betekent dat je lekker fruit en groenten kunt eten, je mag noten en zaden en kunt ook gerust een broodje eten. Zelfs pasta, aardappels en wat rijst zijn toegestaan. Dit normale koolhydraatarme dieet laat je met mate genieten van koolhydraatrijke producten, maar stelt je gelijk in staat om vet te verbranden.

“Fanatiek” dieet

Wanner je meer vet wil verbranden kun je het fanatieke koolhydraatarme dieet volgen. Je eet nu slechts 50 tot 100 gram koolhydraten per dag. Dat is minder, maar nog wel te overzien. Je haalt de koolhydraten die je mag eten nu nog uit groenten en fruit, noten en zaden. Af en toe neem je een portie haver, aardappels of pasta. Maar dit zal aanzienlijk minder zijn dan binnen een normaal koolhydraatarm dieet.

“Extreem” dieet

Voor de mensen die écht veel gewicht willen verliezen en een ijzeren discipline hebben, kan het extreem koolhydraatarme dieet effectief zijn. Je gaat nu nog minder koolhydraten eten: slechts 50 tot 100 gram per dag. Het is geen koolhydraatloos plan, maar het lijkt er wel veel op. Je eet nog fruit, maar moet zelfs hier op je koolhydraten letten. Want in fruitsoorten als banaan zitten veel koolhydraten.

Groenten, noten en zaden zijn producten die nog wel in een extreem dieet terug kunnen komen.

 

Voorbeelden van koolhydraatarme diëten

Een koolhydraatarm dieet is niets nieuws. Het bekendste dieet is dat van Atkins. De Amerikaanse arts en cardioloog Robert Coleman Atkins ontwierp in 1972 als eerste een dieet op basis van het gedachtegoed rondom koolhydraten. Hij schrapte koolhydraten volledig uit het voedingspatroon en verving de koolhydraten door verzadigde vetten en eiwitten.

Veel gezondheidsinstanties zijn kritisch op Atkins en vinden nog altijd dat vetten ons dikker maken. Maar steeds meer onderzoek toont aan dat deze onverzadigde vetten helemaal niet zo gevaarlijk zijn (Bron: Nutrition).

Atkins koolhydraatarme dieet

Lange tijd gold de Amerikaanse cardioloog Robert Coleman Atkins als dé expert op het gebied van koolhydraatarm eten en drinken. Nog altijd worden veel nieuwe theorieën op die van Atkins gebaseerd.

Het Atkins-dieet is dan ook het bekendste voorbeeld van een koolhydraatarm dieet. Maar nodig is het niet om een dieet als Atkins te volgen. Een goed receptenboek met koolhydraatarme recepten en het vervangen van zoveel mogelijk maaltijden per dag zal namelijk hetzelfde voor je doen, maar is wel een stuk goedkoper.

Een koolhydraatarm dieet waar tegenwoordig heel veel gebruikers enthousiast en tevreden over zijn vind je hier.

 

Over koolhydraten, eiwitten en vetten

Ik stipte net de jagers en verzamelaars al even aan. Hoewel het veel wegheeft van een geschiedenislesje, kunnen we wat eten en drinken betreft nog heel veel leren van de jagers en de verzamelaars.

Wanneer we het over voeding hebben, hebben we het over energie. Die energie wordt uitgedrukt in één term: calorieën.

Maar calorieën zijn weer onder te verdelen in 3 macronutriënten:

  • Koolhydraten
  • Vetten
  • Eiwitten

De jagers en de verzamelaars hadden de natuurlijke balans van deze 3 macronutriënten. Ze joegen op dieren en vingen vis (en kwamen zo aan vetten en eiwitten). Dat vulden ze aan met groenten en fruit (koolhydraten). Heel zwart wit gezegd.

Een koolhydraatarm dieet richt zich op vis, noten, groenten en fruit.

Deze balans zorgde ervoor dat ze fit en sterk bleven. Als de hygiëne in de IJzertijd niet zo belabberd was, zouden jagers en verzamelaars een stuk ouder zijn geworden door hun voeding.

Vandaag de dag eten we een stuk minder gezond.

Een koolhydraatarm dieet bestaat niet uit pasta, brood en rijst

En dit aten ze juist niet: brood, granen, pasta en rijst. Diverse onderzoeken tonen aan dat wij in het welvarende westen zo’n 55% van onze energiebehoefte uit koolhydraten halen! Dat is heel veel. Gelukkig staan de Nederlanders met 45% toch iets lager dan het gemiddelde, maar veel is het zeker wel.

In deze studies is ook onderzocht wat nu een verantwoorde inname van koolhydraten zou zijn. Daarvoor is teruggekeken naar de tijd van de jagers en de verzamelaars. Wat leerde die studie ons? Hooguit 40% van alle energie kwam uit koolhydraten. Kijk maar eens naar onderstaande diagrammen:

Koolhydraten diagram

Je ziet hierin duidelijk terug dat het aantal koolhydraten enorm is gestegen (een toename van tussen de 15 en 33%) en dat dit vooral ten koste is gegaan van de hoeveelheid eiwitten (afname van 4 tot 20%).

Die stijging is te wijten aan de overdaad aan suikers in onze voeding. Maar ook het eten van zetmeel, lactose, vezels, granen en alcohol werkt niet bevorderend voor het verliezen van gewicht. Veel mensen beseffen dat niet en blijven maar door eten en drinken, niet wetend dat ze zichzelf dikker maken bij elke hap die ze nemen.

Bij een koolhydraatarm dieet krijg je die producten juist niet binnen. Met onderstaande lijst geef ik je een praktisch overzicht van goede en slechte koolhydraten en de producten waar je ze in vindt. Eet zo min mogelijk van rood en zoveel mogelijk van groen.

Koolhydratentabel

Onderzoek

Om de kracht van een koolhydraatarm dieet inzichtelijk te maken, deel ik de resultaten van een recent onderzoek met je. Het onderzoek is gehouden in het ziekenhuis van Boston (VS). De conclusie is dat een koolhydraatarm dieet snel tot gewichtsverlies leidt. Ik zal het onderzoek zo gedetailleerd mogelijk omschrijven.

 

Opzet onderzoek

Er zijn twee groepen tegenover elkaar gezet. In iedere groep zaten 3 mannen en 3 vrouwen. Het gemiddelde startgewicht was voor beide groepen 89 kg. Het streefgewicht werd op 79 kg gezet. Groep 1 werd aan een koolhydraatarm dieet gezet en groep 2 aan een caloriearm dieet (een dieet dat gericht is op minder calorieën in het algemeen). Vervolgens moesten zij zich fysiek inspannen door middel van sport en beweging.

 

Resultaat

Groep 1 verloor gemiddeld 300 calorieën per dag meer dan groep 2. Bekijk onderstaande grafiek maar eens. Beide groepen begonnen op een gemiddelde van 89 kilo. Het streefgewicht lag 10 kilo lager, op 79 kilo. Groep 1 bereikte dat na iets meer dan drie weken. Groep 2 heeft het tijdens het onderzoek niet bereikt.

Onderzoek koolhydraatarm dieet en vetarm dieet

Koolhydraatarm dieet schema (gratis!)

Eigenlijk heb ik je nog helemaal niet verteld hoe makkelijk een koolhydraatarm dieet is. Het enige dat je hoeft te doen is koolhydraatarme recepten bereiden. De rest zal vanzelf gaan! Doordat de energiebalans in je lichaam verschuift, verlies je meer vet en gaat je lichaam sneller over tot vetverbranding.

De enige uitdaging die nog voor je ligt is het vinden van de juiste recepten. En helaas zwerven er op het internet veel websites en recepten rond die koolhydraatarm zéggen te zijn, maar dat zeker niet zijn.

Gelukkig ondervang jij dat met dit koolhydraatarm dieet schema. Gratis te downloaden en behorend bij het meest succesvolle dieet van dit moment.

Bekijk het gratis weekmenu

Tips voor bij het weekmenu

Het weekmenu loodst je door de eerste dagen van koolhydraatarm eten heen. Het leert je hoe je een koolhydraatarm recept kunt onderscheiden van een koolhydraatrijk recept, maar geeft ook aan hoe je gewone recepten koolhydraatarmer kan maken.

Met dit weekmenu kun jij vandaag nog starten met het verliezen van je eerste kilo’s. Je krijgt er bovendien lijstjes bij die je kan gebruiken als je boodschappen gaat doen! Zo wordt het wel heel makkelijk om af te vallen. Gratis en voor niets, want er wordt al genoeg geld verspild aan diëten die niet werken!

Met onderstaande tips haal jij het beste uit dit weekmenu.

  • #1 Drink voldoende water

Geef gehoor aan je dorstgevoel, door water te drinken. Probeer in ieder geval 2 liter water per dag te drinken. Doe voorzichtig met cafeïnehoudende drankjes.

  • #2 Snack gezond tussendoor

Een grote valkuil bij elk dieet is de trek die je tussen twee maaltijden door kunt krijgen. In het weekmenu vind je enkele tussendoortjes die gezond en verantwoord zijn.

  • #3 Wees matig met alcohol

Het kan wennen zijn, maar door alcohol te matigen kom je heel erg tegemoet aan dit dieet. Je zal binnen enkele dagen verschil gaan merken. Probeer maximaal 1 glas alcohol per dag te drinken, maar het liefst niet meer dan 4 in de week. Alcohol zit de vetverbranding namelijk gruwelijk in de weg.

 

Voordelen van een koolhydraatarm dieet

Het mag duidelijk zijn. Het koolhydraatarm dieet is populair om de eerder genoemde 3 redenen (gezond voor je hele lijf en geest, goedkoop en met snel resultaat), maar los daarvan zijn er nog veel meer voordelen. Hieronder som ik ze voor je op:

  • Een koolhydraatarm dieet leidt tot veel gezondheidsvoordelen, los van het verliezen van gewicht: verminderde kans op diabetes type B, een lagere bloeddruk én cholesterol, lager risico op hart- en vaatziekten.
  • Er zijn heel veel gezonde koolhydraatarme recepten te vinden, zeker als je weet waar je naar moet kijken.
  • Het weekmenu om te beginnen is volledig gratis en kan al voor de eerste kilo’s gewichtsverlies zorgen (vandaag al beginnen!)
  • Het dieet is bewezen effectief. Je weet zeker dat je – als je je aan de richtlijnen houdt – gewicht gaat verliezen.
  • In principe is het dieet een levensstijl, die je de rest van je leven gezond en fit gaat houden. Je blijft immers koolhydraatarm (of in ieder geval koolhydraatbeperkt) eten en drinken.
  • Veel mensen volgen het koolhydraatarme dieet en je kan dan ook veel steun vinden op het internet, in forums en op sociale media.
  • Als je eenmaal begonnen bent is het koolhydraatarme dieet heel makkelijk vol te houden. Je mag namelijk veel eten en zal geen honger hoeven te lijden.

 

3 waarschuwingen

Van mensen die beginnen met een koolhydraatarm dieet krijg ik regelmatig berichten. Ik wil je dan ook waarschuwen om niet af te haken als deze zaken zich voordoen en je bewust te worden van deze waarschuwingen. Ze zullen je helpen door te zetten en vol te houden.

Besef dat het omschakelen van je huidige eetgewoontes naar een koolhydraatarm patroon even wennen kan zijn. Je lichaam is een overschot aan suikers en geraffineerde koolhydraten gewend en moet ineens genoegen nemen met veel minder suikers en koolhydraten.

Je lichaam kan in de verdediging schieten en dat kan zich doorgaans op 3 manieren uiten. Hieronder bespreken we die 3 uitingen en vertellen we wat je moet doen.

 

1 Razendsnel afvallen

In veel gevallen begin je met het verliezen van heel veel gewicht. Zoveel dat je er zelf verbaasd over bent. 3 tot 4 kilo in de eerste week kan zomaar voorkomen. Het is dan goed om te beseffen dat je niet alleen maar vet verliest. In de eerste weken verlies je ook veel vocht.

Dat komt omdat je suikervoorraad er in korte tijd doorheen wordt gejaagd en niet meer wordt aangevuld. Suikervoorraad (glycogeen) houdt vocht vast. Wanneer je suikervoorraad dus verdwijnt, neemt het ook vocht mee.

Los van je suikervoorraad verliezen ook je nieren water. Hoewel je nu begonnen bent met afvallen, ga je pas echt vet verbranden nadat alle suikers uit je lichaam zijn.

 

2 Afkickverschijnselen en je (tijdelijk) slechter voelen

De term “afkickverschijnsel” klinkt misschien beangstigend, maar je kickt echt af van suikers. Je lichaam is verslingerd geraakt aan suikers en zal je het idee geven dat je meer nodig hebt. Je kunt je dus beroerd voelen.

Na anderhalve tot twee weken ben je hier vanaf.

Het is niet gek dat je lichaam zo reageert, want het moet zich aanpassen aan zowel een nieuw eetpatroon als aan het verbranden van vet in plaats van suikers.

 

3 Dit is blijvend

Wanneer je een dieet volgt heb je vaak het idee dat het tijdelijk is. Zodra je op je streefgewicht bent, ga je weer terug naar je oude eetpatroon. Ik wil er duidelijk over zijn dat een koolhydraatarm dieet blijvend is. Natuurlijk hoef je niet de rest van je leven streng te zijn op koolhydraatarme voeding, maar je moet wel met regelmaat koolhydraatarm blijven eten. Anders ben je in korte tijd weer op gewicht.

Wen jezelf dus aan om koolhydraatarm te koken. Kies recepten uit die je lekker vindt en maak er een gewoonte van om die te bereiden.

 

5 Koolhydraatarme recepten die je vandaag nog kunnen helpen

Natuurlijk heb je een prachtig weekmenu van ons gekregen, maar we delen graag nog wat meer recepten met je. Zo is de keuze wat uitgebreider, weet je zeker dat je op de goede weg bent en kan niets jouw afvalproces nog in de weg staan.

 

1 Ontbijt met een super boerenomelet met quinoa

Deze geweldige boerenomelet zit boordevol voedingsrijke voedingsstoffen en past perfect binnen een koolhyraten dieet. De voedingsstoffen zetten je vetmetabolisme direct in gang. Daarmee is deze boerenomelet uitermate geschikt als ontbijt. Voor grote eters is dit gerecht heel erg geschikt om grote honger te stillen. Je hebt nodig: 2 omega-3 eieren, spinazie of boerenkool (200 gram), 1 avocado, 75 gram quinoa, 1 ui, twee tenen knoflook, 50 gram gerookte zalm, olijfolie (extra vergine) of kokosnootolie.

Bereiden:

Ontdooi van tevoren de spinazie/ boerenkool. Kook de quinoa zoals dit op de verpakking staat aangegeven. Verwarm vervolgens een flinke klont (kokosnoot)olie in een bakpan of wokpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe aan de hete olie. Snijd de avocado en de knoflook. Tik twee eieren kapot over de gefruite ui. Voeg de spinazie/ boerenkool na 2 minuten toe en roer de inhoud door elkaar. Snipper de gerookte zalm en de knoflook, voeg deze toe en roer het geheel goed door elkaar. Daarna giet je de gekookte quinoa af en voeg je ook deze toe aan de mix in de pan. Tot slot voeg je de gesneden avocado toe aan het gerecht. Voor de smaak kun je nog wat kokosnootolie toevoegen. Zo zie je dat afvallen met een koolhydraatarm dieet ook best lekker kan zijn!

Boerenomelet

2 Fruitige notensalade

Futloos met een koolhydraatarm dieet? Zeker van niet! Een hoop energie krijg je met behulp van de gezonde vetten in deze notensalade. Dit een gezonde vorm van vet, die niet wordt opgeslagen als lichaamsvet. Sterker nog: door de energie zal je meer vet verbranden. Je hebt nodig: slamix (200 gram), paranoten (30 gram), amandelen (30 gram), walnoten (30 gram), fruit (1 stuk!), olijfolie of kokosnootolie, peper en zout, basilicum.

Bereiden:

Doe de slamix in een salade kom en voeg vervolgens de noten toe. Schil en snijd het fruit in kleine stukjes en voeg ze toe aan de salade. Giet een flinke scheut olijfolie of kokosnootolie over de salade. Naar smaak kun je peper, zeezout en basilicum toevoegen.

 

3 Schotel van snijbonen met tonijn

Vis is een prima koolhydraatarm ingrediënt. De tonijn dient dan als perfecte basis voor deze heerlijke schotel van snijbonen en tonijn. Prima te bereiden als maaltijd. Je hebt nodig: snijbonen (300 gram), een eetlepel sesamzaad, 2 stukken tonijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels limoensap, een eetlepel olie, 100 gramn tomaten in blokjes, 1 bosuitje, een klein stukje rode peper, ghee, teentje knoflook, gember (ca 2 cm), kastanjechampignons (100 gram), taugé (50 gram), beetje tuinkers, peper en zout.

Bereiden:

Snijd de bonen in stukjes van ongeveer 2 cm en kook ze voor in een beetje water. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze lichtbruin zijn. Wrijf de tonijn in met een eetlepel sojasaus en een eetlepel limoensap en laat de neutrale olie ongeveer 10 minuten intrekken. Snijd de tomaat in blokjes, maak reepjes van de bosui en snijd de peper in kleine stukjes. Fruit het knoflook, de gember in ghee in een wok. Snijd ook de champignons en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg er dan ook de tomaat, peper en snijbonen aan toe.

Bak de tonijn in 50 minuten rosé en keer deze halverwege. Warm ook de taugé en de lente-uitjes op in de wok (circa 1 minuut). Breng op smaak met peper en zout en garneer met tuinkers.

Snijbonen

 

4 Hartig koolhydraatarm brood

Altijd handig om op voorraad te hebben. Prima voor de lunch of de brunch. Je hebt nodig: 100 gram amandelmeel, een theelepel paprikapoeder, een snufje chilipoeder, een halve theelepel bakpoeder, 10 gram pompoenpitten, 100 gram Griekse yoghurt, een rauw ei, 75 gram geraspte geitenkaas, 5 gram zwart sesamzaad en peper en zout.

Bereiding:

Zet de oven alvast aan op 180 graden. Pak een ovenschaal en leg er natgemaakt bakpapier in. Extra invetten kan geen kwaad, want het baksel kan vast blijven plakken. Meng de amandelmeel, chili-, paprika- en bakpoeder met de pompoenpitten en peper en zout door elkaar in een kom. Klop de yoghurt door het ei en giet dit bij de mix in de kom. Meng ook de geraspte kaas tot er een goed gemengd deeg is ontstaan. Doe het geheel in de ovenschaal en strooi hier het sesamzaad overheen. Circa 25 minuten bakken.

 

5 Poffertjes

Op dieet en geen poffertjes mogen eten? Ja, dan is diëten echt een straf. Gelukkig niet als je een koolhydraatarm dieet volgt, want met een paar aanpassingen zijn poffertjes heel makkelijk koolhydraatarm te maken. Je hebt nodig: 2 eieren, 120 ml kokosmelk, 15 gram kokosmeel, een theelepel bakpoeder, mespuntje zout, ruim ghee en eventuele kruiden voor meer smaak (speculaaskruiden, kaneel, stevia etc).

Bereiding:

Begin met het kloppen van de eieren en mix deze met de kokosmelk en het zout. Doe hier ook het bakpoeder en de meel bij. Mix dit met je eventuele smaakmakers. Gebruik eventueel een staafmixer, want het goedje kan wat dik worden.

Verhit een poffertjespan en maak deze goed vet. Vul de holtes tot onder de rand met de gemaakte mix. Bak ze tot de randen droog zijn, maar in het midden vochtig.

Je kunt de poffertjes z12 koolhydraatarme recepteno eten of met wat smaakmakers. Let op de koolhydraten. Met fruit is ook erg lekker.

Wil jij meer recepten voor bij een koolhydraatarm dieet? Download dan ons gratis receptenboek via deze link.

”12 Koolhydraatarme Recepten”
Download Gratis >>>

 

Download het weekmenu

Wat moeten we nog meer zeggen? Het koolhydraatarm dieet is het beste dieet van dit moment, dat bewezen effectief is en dagelijks heel veel mensen in staat stelt om blijvend gewicht te verliezen. Doe er je voordeel mee en gun jezelf dit gratis weekmenu.

Afslank weekmenu

Download gratis het weekmenu

 

Afvallen met nog meer koolhydraatarme recepten?

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 receptenWil je het beste van het beste? Combineer dan het koolhydraatarme weekmenu met de Afslank Receptenbijbel. Daarin vind je meer dan 100 heerlijke recepten voor elk moment van de dag, nog meer weekmenu’s (ideaal om te kunnen variëren) en een hele encyclopedie aan informatie en kennis. Daardoor krijg je in begrijpelijke taal meer  grip op je eigen eetpatroon en gezondheid.

De recepten in de Afslank Receptenbijbel helpen overigens niet alleen bij het afvallen, maar zorgen ook nog eens voor een verminderd risico op hart- en vaatziekten, een verlaagde kans op diabetes en het verlagen van zowel bloeddruk als cholesterol. Meer weten? Bezoek dan snel de website.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

53 Reacties

  1. Serena januari 4, 2015 Reply
  2. Gerda van Putten maart 21, 2015 Reply
  3. Casper april 1, 2015 Reply
  4. Samantha Pechler mei 7, 2015 Reply
  5. Storm mei 16, 2015 Reply
  6. Cateautje mei 22, 2015 Reply
  7. Paulien Steenhuijzen juni 2, 2015 Reply
  8. Corsa juni 12, 2015 Reply
  9. marloes been juni 13, 2015 Reply
  10. onzin augustus 3, 2015 Reply
    • Emmy Bakker december 9, 2015 Reply
  11. Kimberley Veenstra augustus 3, 2015 Reply
  12. Lilian augustus 3, 2015 Reply
  13. Pascalle oktober 15, 2015 Reply
    • Sylvia Sylvia november 27, 2015 Reply
  14. Sara november 26, 2015 Reply
  15. Emmy kok december 9, 2015 Reply
    • WILMA mei 27, 2016 Reply
  16. Mieke februari 15, 2016 Reply
  17. Margot Schaik maart 5, 2016 Reply
  18. Romana maart 12, 2016 Reply
  19. rood oortje maart 16, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia maart 17, 2016 Reply
  20. rood oortje maart 16, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia maart 17, 2016 Reply
  21. H. Reijers maart 28, 2016 Reply
    • jolanda september 12, 2016 Reply
      • Sylvia Sylvia oktober 13, 2016 Reply
  22. robin april 3, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia april 4, 2016 Reply
  23. Puur Slank april 16, 2016 Reply
  24. Fatma el Abbassi april 25, 2016 Reply
  25. Peertje april 26, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia mei 29, 2016 Reply
  26. Jolanda Voskuil mei 3, 2016 Reply
  27. Happy Carbs mei 5, 2016 Reply
  28. J,. Caty mei 9, 2016 Reply
  29. Plien mei 18, 2016 Reply
  30. Betty Vugts juni 21, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia oktober 13, 2016 Reply
  31. Mirjam oktober 8, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia oktober 13, 2016 Reply
  32. richard december 18, 2016 Reply
    • Sylvia Sylvia februari 15, 2017 Reply
  33. Leideke Steur juli 25, 2017 Reply
  34. Van Laer E. december 29, 2017 Reply
  35. Eveline februari 17, 2018 Reply
    • Sylvia Sylvia februari 22, 2018 Reply
  36. Anemoon februari 20, 2018 Reply
    • Sylvia Sylvia februari 22, 2018 Reply
  37. s.m.m. hoebe maart 6, 2018 Reply
    • Sylvia Sylvia maart 8, 2018 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.