Makkelijk 5 kilo verbranden met een koolhydraatarm dieet

In een eerder artikel beschreven we hoe je eenvoudig 10 kilo kan afvallen met een koolhydraatarm dieet. In dat artikel leggen we heel duidelijk uit hoe dit werkt en hoe je binnen 8 tot 10 weken je streefgewicht (10 kilo van je huidige gewicht af) kan behalen.

Makkelijker is het om 5 kilo te verbranden. Een koolhydraatarm dieet kan daar dan ook uitstekend bij helpen. Hoe verbrand je met gemak 5 kilo aan gewicht door gebruik te maken van dit dieet?

 

5 kilo afvallen

5 kilo afvallen is een vrij eenvoudig doel. Iedereen moet ergens wel in staat zijn om 5 kilo aan gewicht te kunnen verliezen. Door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet wordt dat eigenlijk alleen maar makkelijker. Lees hieronder hoe je dat het snelste aanpakt.

 

Koolhydraatarm dieet

Door een koolhydraatarm dieet te volgen wordt het vrij eenvoudig om 5 kilo af te vallen. Zeker als je hier de tijd voor neemt. Normaal gesproken zou het binnen een maand wel gelukt moeten zijn, maar het kan ook al binnen twee weken.

De richtlijnen die hierbij bepalend zijn sommen we graag voor je op.

 

Eet gevarieerd en minder in koolhydraten

Probeer gericht op zoek te gaan naar gerechten met zo min mogelijk koolhydraten. In de betere receptenboeken kun je dit zo uitvinden. Het gaat om een minimum hoeveelheid, gemeten in gram. Naarmate je verder bent, kun je wel meer gaan eten.

Je zal je erover verbazen hoeveel effect het eten van meerdere koolhydraatarme gerechten op een dag kan hebben. En dan te bedenken dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgen vaak niet eens het gevoel hebben dat ze een dieet volgen.

 

Probeer meer te bewegen

Wil je het doel van 5 kilo afvallen met een koolhydraatarm dieet nog sneller bereiken? Probeer dan meer te bewegen. Je kunt dit eenvoudig doen door naar alternatieven te zoeken voor je huidige beweegpatroon.

Ga vaker lopen of fietsen en neem minder snel de auto. Wat nog beter werkt is door lessen bootcamp te gaan volgen, doelgericht spiergroepen te gaan trainen (zoals de buik of de billen) en door aan intensieve krachttraining te doen. De eiwitten die je uit je voeding haalt zullen het proces van spiermassa aanmaken bespoedigen, waardoor je spieren als vanzelf vet voor je gaan verbranden.

Koolhydraatarme recepten bevatten van nature meer eiwitten (en gezonde vetten).

 

Slaap voldoende

De meeste mensen slapen te weinig en dat zorgt ervoor dat overgewicht aan blijft houden. Je lichaam heeft rust nodig om de balans te bewaren. Zorg dus dat je voldoende kunt slapen en goede nachtrust hebt.

In rust kunnen spieren beter groeien en doe je nieuwe energie op. Ook wordt vet dan sneller verbrand. Slaap gemiddeld zo’n 7 tot 8 uur op een nacht voor het beste resultaat. Eet ook niet van tevoren, want dat werkt alleen maar averechts.

 

Combinatie

5 kilo afvallen met een koolhydraatarm dieet is vrij eenvoudig als je de combinatie die we hierboven beschreven hanteert. Als jij goed en gezond eet, gaat zoeken naar meer manieren van beweging (en doet aan krachtsport of specifiek spiergroepen traint) en zorgt voor voldoende rust, zal je merken dat je die 5 kilo aan gewicht sneller verloren bent dan gedacht.

 

Laat je helpen door Vitadis

Een koolhydraatarm dieet bij uitstek is het Vitadis Slanker Leven Plan. Dit plan voorziet in alles: informatie, voeding en recepten die je helpen om gewicht te verliezen. Het Vitadis Slanker Leven Plan heeft in de afgelopen jaren tienduizenden mensen geholpen hun streefgewicht te bereiken. Ook veel bekende Nederlanders hebben het dieet gevolgd.

Wat Vitadis precies doet en is leggen we uit in deze review.

Wil jij alvast kennismaken met de afslanksensatie van de afgelopen vijf jaar? Maak dan gebruik van de probeerbox.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.