5 kilo afvallen

5 kilo afvallen als doel gesteld? Hoe doe je dat? 5 kilo afvallen is een duidelijke doelstelling, die zeker haalbaar is voor iedereen. In dit artikel helpen we je om dat te bereiken. We laten je kennismaken met gezonde recepten voor ontbijt, lunch en diner, we laten je zien hoe je ongezonde tussendoortjes eenvoudig vervangt en we vertellen je wat sporten kan betekenen.

5 kilo afvallen

Over het algemeen is 5 kilo afvallen niet heel moeilijk. Het zal even wat tijd en doorzettingsvermogen van je vragen, maar het is zeker te doen. De meeste mensen die willen afvallen zijn op zoek naar manieren om 10 tot 20 kilo te verliezen.

Als je 5 kilo af wil vallen is het goed om een aantal tips en adviezen te volgen. We bespreken ze hieronder. Als je deze tips en adviezen opvolgt zal jij in korte tijd zeker 5 kilo kunnen verliezen.

 

Vervang tussendoortjes

Een belangrijke factor om gewicht te verliezen is het vervangen van tussendoortjes. Veel mensen eten ongezonde tussendoortjes, maar hebben het idee dat ze wel gezond zijn. Bijvoorbeeld een mueslireep die aangeeft “boordevol granen” te zitten, zit ook boordevol koolhydraten.

Zo zijn er heel veel tussendoortjes die niet gezond zijn. Denk aan koekjes, fruitrepen en chocolade. Deze zitten boordevol koolhydraten. Het is beter om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven, zoals:

  • snoeptomaatjes;
  • worteltjes;
  • stukjes komkommer;
  • ananasschijven.

Bekijk voor meer gezonde tussendoortjes ook eens onze kennisbank over recepten zonder koolhydraten. Als je alleen al je tussendoortjes vervangt, zal dat je vele koolhydraten per dag schelen. Houd dit een tijdje vol en je eerste kilo gewichtsverlies is een feit.

 

Ga (nog) meer bewegen

Niets werkt zo goed bij het afvallen als beweging. Beweging zet je spieren op scherp en vraagt veel energie. Wie voldoende beweegt, zal ook meer verbranden. Dat betekent dat je meer kan eten zonder aan te komen, maar ook dat je sneller afvalt dan iemand die niet beweegt.

Krachttraining en zwemmen zijn perfecte sporten om snel spiermassa op te bouwen en energie te verbranden. Je zal merken dat beweging heel effectief is.

Schrik niet als je eerst nog wat aankomt. Je spiermassa neemt toe en spieren zijn zwaarder dan vet. Je hebt dan misschien het idee dat je dikker wordt, maar je wordt zwaarder door je spiermassa. Dit trekt na een tijdje vanzelf bij.

 

Gezonde recepten voor ontbijt, lunch en diner

5 kilo afvallen of meer is heel goed te doen als je overstapt op gezonde recepten. Het liefst voor de drie belangrijkste maaltijden van de dag. Gezonde recepten zijn recepten waarbij de voedingsinname gericht is op eiwitten en vetten en waarbij de inname van koolhydraten wordt beperkt.

Je zou kunnen zeggen dat je een koolhydraatarm dieet gaat volgen.

 

Gezonde recepten voor het ontbijt

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je legt hier namelijk de basis voor de rest van de dag. De wijze waarop je je werk uit gaat voeren, de energie die je hebt en je concentratievermogen haal je voor een groot deel uit je ontbijt.

Ingrediënten voor een gezond ontbijt zijn onder meer havermout, kwark, maar ook ei (omelet of gekookt door een salade). Neem je tijd voor het ontbijt. Heb je die tijd niet? Probeer dan een ontbijt te maken en onderweg te nuttigen.

Dieetkompas is een voorstander van koolhydraatarm eten. Als je inspiratie op wil doen, lees dan ons artikel over koolhydraatarme recepten voor het ontbijt.

Er zijn veel gezonde recepten voor het ontbijt te vinden, maar het belangrijkste voor jou is om te weten dat brood niet zal helpen om af te vallen.

Wil jij 5 kilo afvallen in korte tijd? Dan scheelt het jou heel veel om brood te laten staan.

 

Gezonde recepten voor de lunch

Tijdens de lunch gaat het vaak mis. Mensen met een drukke baan slaan de lunch over of eten snel een ongezond tussendoortje.

Lunchen is belangrijk, want de energie die je met je ontbijt binnenkreeg, begint op de raken. Het is dus van belang om nieuwe energie te krijgen. Ook bij je lunch kun je het beste op zoek gaan naar vervangers voor brood. Gelukkig hebben wij een lijst met koolhydraatarme recepten voor de lunch samengesteld waarin je uitgebreid geïnformeerd wordt.

 

Gezonde recepten voor het diner

Het avondeten is de laatste maaltijd die jou kan helpen om 5 kilo gewicht te verliezen. Binnen de koolhydraatarme recepten zijn hiervoor heel veel mogelijkheden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van producten waar veel koolhydraten in zitten en producten waar minder koolhydraten in zitten. Ons artikel over koolhydraatarme dinergerechten zal je daar zeker bij helpen. Kort gezegd gaat het erom dat je koolhydraatrijke producten uitbant. Denk aan aardappels, rijst en pasta.

Daarvoor in de plaats leg je de focus meer op vlees, vis en gevogelte met groenten.

 

5 kilo afvallen is niet moeilijk

Het mag duidelijk zijn: 5 kilo afvallen is niet moeilijk. Doorgaans heb je hier twee tot drie weken voor nodig. Het kan sneller, maar dat raden we niet aan. Als je wil dat je de kilo’s blijvend verliest, is het aan te raden om aan de slag te gaan met onze koolhydraatarme recepten. Zeker als je die aanvult met (meer) beweging en het vervangen van ongezonde tussendoortjes, zal het effect optimaal zijn.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.