Dieetkompas is in 2009 opgericht met als voornaamste doel het verstrekken van informatie over voeding en diëten. Er ging namelijk veel onjuiste informatie in het rond over diëten en afvallen. Daarbij viel op dat met name commerciële diëten werden gebruikt om gewicht te verliezen, terwijl het resultaat niet altijd positief was.

Dieetkompas is van mening dat

  • iedereen kan afvallen
  • gezonder gaan leven de basis is van afvallen
  • een dieet geen geld hoeft te kosten

Onderbouwing “Iedereen kan afvallen”

Of je nu jong bent of oud, ziek of gezond, man of vrouw… Iedereen moet in staat zijn om af te kunnen vallen. Hoewel op veel websites anders wordt beweerd, streeft Dieetkompas er naar om iedereen die zijn leven wil verbeteren en gezonder wil gaan leven, te helpen.

Er zijn honderden (zo niet, duizenden) diëten te vinden. Van dure abonnementen bij Weight Watchers tot de commerciële shakes van Cambridge en van crash diëten als het ziekenhuisideet, het waterdieet en het 10 dagen dieet tot het koolhydraatarme dieet of het ketogeen dieet.

Wanneer je niet weet wat je zoekt en wat werkt, is het inderdaad lastig om af te vallen. Niet gek dat veel mensen depressief raken als het na drie of vier pogingen niet wil lukken. Bezoekers van Dieetkompas hoeven niet verder te zoeken. Dieetkompas geeft relevante informatie gratis weg, inclusief recepten en weekmenu’s. Iedereen kan daarmee afvallen. Als je maar bereid bent om gezonder te gaan leven.

 

Onderbouwing “Gezonder gaan leven is de basis van van afvallen”

Afvallen zou niet je primaire doel moeten zijn (hoewel het dat – begrijpelijk – vaak wel is). Afvallen gebeurt namelijk vanzelf als je gezonder gaat leven. Dat betekent: meer gezonde voeding en meer beweging. Wie koolhydraten laat staan, is al heel hard op weg om gezonder te gaan leven. Daarover wordt op Dieetkompas continu geschreven.

Gezonder gaan leven is wel vaak een kwestie van de knop omzetten. In je doen en laten, maar vooral ook in je denken, moet je anders gaan kijken naar voeding. Daar helpt Dieetkompas bij.

 

Onderbouwing “Een dieet hoeft geen geld te kosten”

Weight Watchers, het Atkins-dieet, het Dukan-dieet, Sonja Bakker, Weight Care, het Cambridge Dieetplan en ga zo maar even door… het zijn diëten met een commerciële inslag. Het doel van deze diëten is geld verdienen aan mensen die willen afvallen. En omdat deze mensen vaak wanhopig zijn, betalen ze maar wat graag. Uiteindelijk vallen de resultaten tegen. En dat is jammer, want afvallen en gewicht verliezen is zo eenvoudig. Net zo eenvoudig als gezonder gaan leven. Wie echt wil, kan afvallen en hoeft daar geen geld voor te betalen. Op Dieetkompas delen we het volgende met je, helemaal gratis en voor niets:

  • Informatie over diëten die wel werken en diëten die niet werken
  • Vele recepten die koolhydraatarm, vetarm, ketogeen, paleoproof en/of eiwitrijk zijn
  • Weekmenu’s om deze gerechten tot je te nemen

 

Visie “Dieet” betekent “Leefregel”

Het Griekse woord “diatia” betekent “dieet”. In Griekenland staat het woord echter niet voor “manieren van afvallen”, maar voor “leefregel”. Dieetkompas’ vaste blogger Sylvia Giessen gelooft er dan ook in dat we afvallen als leefregel moeten gaan zien. Die leefregel is heel simpel: doe zo gezond mogelijk. Eet gezond, beweeg gezond, maar vergeet niet te genieten  van al het moois en lekkers dat het leven te bieden heeft.

Wie de leefregel goed volgt zal moeiteloos afvallen.

 

Over Sylvia Giessen

Sinds 2011 is Sylvia Giessen verbonden aan Dieetkompas. Zij is ene gedreven blogger die graag schrijft over alles wat met gezondheid en voeding te maken heeft. Sylvia studeerde diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en rondde in 2018 een cursus Voedingsleer af.

Sylvia heeft een kritische houding naar de (in haar beleving) veel te dure diëten van commerciële bedrijven en helpt de lezers van Dieetkompas om op een zeer eenvoudige manier gewicht te verliezen. Daarbij houdt ze rekening met iedereen: mensen die ernstig overgewicht hebben en mensen die niet goed meer kunnen bewegen, mensen met diabetes en mensen mSylvia Giessenet andere welvaartsziektes of complicaties. Volgens Sylvia zijn de leefregels van gezonder leven op iedereen van toepassing, maar kan het soms even zoeken zijn naar de juiste inslag. Met haar uitgebreide artikelen helpt ze de lezers daar bij.

De mening van Sylvia heeft in de afgelopen jaren heel veel mensen geholpen. We krijgen regelmatig berichten binnen van lezers die tevreden zijn met de keuze voor een dieet dat ze volgen.  Vaak betreft dat een koolhydraatarm dieet of een eiwitdieet, al zijn er ook steeds meer mensen die een ketogeen dieet verkiezen.

Dieetkompas gaat door met het leveren van relevante en eerlijke informatie. Er zal dus genoeg te vinden blijven voor mensen die op zoek zijn naar een goed dieet of een prettige manier van afvallen.

Mocht je vragen hebben, laat dan gerust een reactie achter of neem contact met ons op!