Sylvia GiessenDe website Dieetkompas.nl is in 2009 opgericht met als doel om informatie te verstrekken over diëten. Dat is aardig gelukt. In de loop der jaren hebben vele bezoekers de weg naar onze website gevonden. Sinds 2011 wordt de website gerund door Sylvia Giessen. Sylvia is een gedreven blogger die graag schrijft over gezondheid en alles wat met afvallen en diëten te maken heeft. Dat lees je terug in de berichten die zij op de website plaatst.

Maar dat is niet alles. Op deze website proberen we ook te zorgen voor een goede beschrijving van diverse diëten. Wij zijn niet hoofdzakelijk voor één dieet, maar wij zijn voor alles wat werkt. Zolang een dieet gezond is, ervoor zorgt dat je ook daadwerkelijk af kan vallen en door veel mensen gevolgd wordt (met positieve resultaten) zijn wij tevreden. Zie onze artikelen over het eiwitdieet en het koolhydraatarm dieet als voorbeelden.

We plaatsen dan ook alleen relevante diëten op de website. Daarentegen schromen we het niet om kritiek te geven op diëten die we minder gezond vinden, zoals de beruchte crash diëten.

Onze mening heeft in de afgelopen jaren heel veel mensen geholpen. We krijgen regelmatig berichten binnen van lezers die tevreden zijn met de keuze voor een dieet dat ze volgen. Dat heeft geresulteerd in onze goed gevulde webshop. Hier staan producten in die volgens gebruikers zeer effectief bleken te zijn. Op Dieetkompas staan we altijd open voor de verhalen die onze lezers insturen. Als we een verhaal interessant vinden, grappig of lekker vinden lezen en we van mening zijn dat het ook andere bezoekers van onze website kan motiveren om af te vallen, zijn we zeker bereid om het te plaatsen.

Intussen staan er ruim 150 artikelen op deze website. Er is dus genoeg te vinden voor mensen die op zoek zijn naar een goed dieet of een prettige manier van afvallen.