Afvallen met yoghurt en kwark

Yoghurt en kwark, helpen die bij het afvallen? Yoghurt en kwark kunnen je inderdaad goed helpen om af te vallen. Ben jij bezig om effectief gewicht te verliezen? Wellicht is het afvallen via yoghurt of kwark wel iets voor jou. Let wel: we maken onderscheid tussen afvallen door meer yoghurt en kwark te eten en het yoghurtdieet. Het yoghurtdieet is een crash dieet, wat wij zien als een onverantwoorde manier van gewicht verliezen.

Afvallen met yoghurt en kwark

Yoghurt en kwark zijn zuivelproducten en hebben een positieve werking op je gewicht. Ze zijn dus niet alleen gezond, maar ze kunnen je ook helpen bij het afvallen. Uit diverse studies is gebleken dat je minder zin hebt in zoetigheid en vette snacks als je veel yoghurt of kwark toevoegt aan je dieet.

Hoe komt dat?

De yoghurt en kwark hebben een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Je brengt dit namelijk naar een beter niveau, waardoor je geen behoefte hebt aan meer suikers. Je krijgt dus geen zin meer in chocolade of andere ongezonde producten. Yoghurt en kwark helpen dus niet direct, maar indirect aan het afvallen. Want vergeet niet dat er in yoghurt en kwark ook calorieën zitten. Teveel yoghurt en kwark zal dus zeker geen zoden aan de dijk zetten.

Vetverbranding door yoghurt en kwark

In yoghurt en kwark zitten proteïnen die ervoor zorgen dat je spiermassa toeneemt. Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je af zal vallen. Want spieren hebben de eigenschap om energie aan het lichaam te onttrekken. Heb je dus spieren? Dan zal je merken dat je meer kunt eten en toch slank blijft. Spieren zorgen er eigenlijk voor dat je voortdurend – als het ware op een automatische piloot – aan het afvallen bent. Energie wordt namelijk niet opgeslagen als vet, maar als spiermassa.

Afvallen bij je buik

Hoewel er geen relevante bewijzen zijn, zijn er geruchten dat je door yoghurt sneller afvalt bij je buik. Mensen die dus last hebben van te veel vet bij hun buik, zouden middels yoghurt kunnen proberen sneller van dat vet af te raken. Het schijnt vooral te helpen bij buikvet dat zich moeilijk laat verdwijnen. Men zit dan vaak al in de laatste etappes van het afvallen.

Yoghurt en kwark helpen bij het afvallen

Het is dus duidelijk dat yoghurt en kwark je kunnen helpen bij het afvallen. Maar je kunt natuurlijk nog meer van yoghurt en kwark genieten. Veel mensen die afvallen vinden dat ze weinig lekkers mogen eten. Juist door kwark en yoghurt te vullen met fruit, muesli of andere (gezonde) ingrediënten, kun je iets lekkers nuttigen terwijl je aan het afvallen bent. Bovendien zorgt yoghurt, net als kwark, voor een gevuld gevoel.

Overdrijf niet

Zoals gezegd zitten er in yoghurt en kwark calorieën en suikers. Je weet dat suikers en calorieën dikmakers zijn en er dus voor zorgen dat je aan zult komen. Wanneer je besluit af te vallen met yoghurt en kwark is het goed dit te beseffen, want men heeft al snel de neiging om te overdrijven. Je kunt zelf raden dat een overdaad aan yoghurt en kwark een overschot aan energie zal vormen en dat die overschotten weer worden opgeslagen als – juist – vet. En dan bereik je niet wat je wilde bereiken.

Lees ook over afvallen in 1 dag

7 Reacties

  1. Yolanda februari 13, 2017 Reply
    • Sylvia Sylvia februari 16, 2017 Reply
  2. Dennis januari 26, 2018 Reply
    • Sylvia Sylvia januari 25, 2018 Reply
  3. Lenie steeman november 29, 2019 Reply
    • Sylvia Sylvia november 29, 2019 Reply
  4. Natasja juni 10, 2020 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.