In 3 dagen op gewicht. Wie wil dat nu niet? Het 3 dagen dieet is crash een dieet en helpt je om in drie dagen tijd heel veel gewicht te verliezen. Veel mensen volgen het 3 dagen dieet, omdat ze zich aangetrokken voelen tot die snelheid.

Want zeg nu eerlijk: drie dagen afzien en op gewicht zijn, dat wil toch iedereen?

Toch blijkt het 3 dagen dieet in de praktijk helemaal niet zo gezond te zijn. Het is een prima voorbeeld van een crash dieet dat op korte termijn effectief lijkt te zijn, maar op langere termijn alleen maar averechts werkt.

In dit artikel vertellen we je over de gevolgen en nadelen van het 3 dagen dieet. Om je wel op weg te helpen, komen we ook met alternatieven.

 

In 3 dagen op gewicht… Hoe reëel vind je dat zelf?

Stel jezelf eens de volgende vraag: Als het echt zo makkelijk was om in 3 dagen tijd weer op gewicht te zijn, zou het straatbeeld er dan niet heel anders uitzien? Veel mensen zijn te dik en als het echt eenvoudig was om af te vallen, zouden dat er veel minder zijn.

We kunnen nu al stellen dat het je niet gaat lukken om in drie dagen tijd je ideale gewicht te bereiken. Ook niet met het 3 dagen dieet. Dit dieet kent twee varianten, waarbij de drie dagen een verschillende betekenis hebben. Desondanks werkt geen van beide diëten.

Variant 1

De eerste variant van het 3 dagen dieet stelt inderdaad dat je met een dieet van drie dagen weer op gewicht kunt komen. Je kunt veel kilo’s verliezen door drie dagen weinig te eten. Daarna is het dieet ook klaar. Maar in feite komt dat neer op jezelf uithongeren, want je mag vrijwel niks. Daarmee krijg je geen calorieën binnen en het effect is een beetje te vergelijken met wanneer je ziek bent en weinig eet. Je valt veel af in absurd korte tijd. Maar gezond is dat allesbehalve.

Variant 2

Dan is er nog een tweede variant van het 3 dagen dieet. Bij deze variant duurt het dieet niet drie dagen, maar enkele weken. Je gaat gedurende drie dagen flink op de lijn letten (jezelf uithongeren, zou je kunnen zeggen), om vervolgens weer vier dagen aan te sterken. Door die drie dagen val je veel kilo’s (lees: geen vet!) af en kun je binnen enkele weken je streefgewicht bereiken.

Niet effectief

Hoewel variant 2 nog vrij positief kan overkomen, zal het je met beide diëten niet lukken om effectief af te vallen. De weegschaal zal je laten zien dat je inderdaad afneemt in gewicht, maar je verbrandt geen vet. Wel raak je veel vocht kwijt en verlies je spiermassa. Dat verklaart waarom de weegschaal ineens lager uitslaat. Maar gezond is het zeker niet.

Het 3 dagen dieet is absoluut geen aanrader. Het is geen verantwoord dieet en het zal je niet helpen om effectief af te vallen. Waarom niet? Lees de nadelen maar eens.

Nadelen van het 3 dagen dieet

Het 3 dagen dieet is een nadelig dieet. Het heeft ongezonde gevolgen voor je gezondheid, zowel geestelijk als fysiek. De nadelen van het 3 dagen dieet op een rijtje:

  • Met een 3 dagen dieet krijg je veel te weinig essentiële voedingsstoffen binnen en daar zal je lichaam je niet dankbaar voor zijn. Het zal reageren middels pijn, een klagend hongergevoel, zweten en mogelijk zelfs uitdroging.
  • Een 3 dagen dieet is een zogenaamd crash dieet en dat betekent: van bijzonder korte duur.
  • Met een 3 dagen dieet zul je een hongergevoel ervaren als nooit tevoren. Discipline is dan heel moeilijk, maar ook kan het zorgen voor een depressief en neerslachtig gevoel. Je zult je er dus zeker niet gelukkiger door voelen.
  • Je hebt het idee dat je afvalt, omdat de weegschaal lager uitvalt. Maar je verbrandt geen vet. Wel verlies je veel vocht (is veel gewicht) en veel spiermassa (is ook veel gewicht).
  • Je lichaam verbrandt spiermassa om aan energie te komen, waardoor jij je futloos en moe gaat voelen.
  • Een crash dieet zorgt er voor dat je uiteindelijk toch weer aankomt.

Gezonde alternatieven zijn er gelukkig wel

Wij zien geen enkele heil in het 3 dagen dieet. Het is een ronduit ongezond crash dieet en we zouden willen dat niemand zichzelf dat aandeed. Wie te zwaar is, zal tijd nodig hebben om goed af te vallen. Er zijn genoeg gezondere manieren om blijvend af te vallen.

Als je gezond wil afvallen, moet je in de eerste plaats op je voeding gaan letten. Waarschijnlijk eet je nu niet verantwoord genoeg, want je bent te zwaar. Als je lichter wil worden en wil afvallen, moet je daar dus iets aan gaan doen.

Wij zijn een voorstander van het volgen van dieetschema’s op basis van koolhydraatarme voeding. Over een koolhydraatarm dieet hebben we veel geschreven en we hebben er dan ook veel ervaring mee. Positieve ervaring.

Kort samengevat zou jij, als je redelijk snel, maar wel gezond wil afvallen, een kijkje moeten nemen op de website van de Afslank Receptenbijbel. Dit is een uitgebreid boek vol met informatie over waarom je wel of niet afvalt. De theorie zal je versteld doen staan en je snapt in één keer waarom een crash dieet voor jou niet werkt. Geen zin om theorie tot je te nemen? Lees dan alleen de uiterst gezonde recepten in dit boek.

Die recepten kun je makkelijk en snel bereiden en helpen je gegarandeerd om op een vaste basis veel gewicht te verliezen. Je kunt blijvend afvallen door gewoon anders te gaan eten. Neem een kijkje op de website om te zien wat we bedoelen. We weten zeker dat je hier veel blijer van wordt dan van een 3 dagen dieet.De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten

Ontdek de Afslank Receptenbijbel zelf

of lees onze review van de Afslank Receptenbijbel