Veel mensen willen afvallen, maar veel mensen vallen snel terug in hun oude gewoontes en patronen. Dat komt omdat een mens een gewoontedier is, maar ook omdat de meeste mensen veel teveel van zichzelf vragen. Daarom een drietal belangrijke regels.

Regel 1: begin overwogen

Nooit zomaar beginnen met afvallen. Bereid jezelf erop voor, door een dieet uit te zoeken en uit te kijken naar vormen van bewegen. Vermijd pillen en kuren, maar ga voor puur natuur. Door het zelf te doen krijg je niet alleen het snelste resultaat, maar houd je er ook een goed gevoel aan over. Op het moment dat jij er klaar voor bent, ga je (rustig, stap voor stap) beginnen met afvallen. Zorg ervoor dat het afvallen je nieuwe stijl wordt, je nieuwe levensstandaard.


Regel 2: neem de tijd

Binnen een week drie kilo afvallen. Dat klinkt misschien mooi, zeker als je het op de verpakkingen van allerlei producten ziet staan, maar is het zeker niet. Als je binnen een week zoveel kilo’s kon kwijtraken, zouden er heel wat minder dikke mensen op de wereld rondlopen. Gun jezelf de tijd om af te vallen. Denk niet in weken, maar in maanden (en nog liever: in een jaar). In het begin gaan de kilo’s er nu eenmaal sneller af, maar later is dat echt niet meer het geval.

Regel 3: blijf gewoon eten

Ineens stoppen met eten is voor niemand goed, ook niet als je veel overbodige kilo’s hebt. Eten is nodig om te blijven functioneren. Je hebt energie nodig, en dus ook suikers en vetten. Bouw daarom langzaam af. Minder het gebruik van vette consumpties en stap over op groenten en fruit. Verruil de koffie met suiker voor een kopje citroenthee (of liever: groene thee). Pas je eetgewoontes aan, maar schaf ze (zeker!) niet af.

 

Advies

Nog meer tips of adviezen? Laat gerust een reactie achter!