Wie wil het niet? Snel afvallen. Makkelijk is het absoluut niet, zeker niet wanneer je er net aan begonnen bent. Ook is er genoeg keuze uit de methodes die helpen bij snel afvallen. Maar een aantal simpele afvaltips kan ook al wonderen doen. En het voordeel is dat ze gewoon te combineren zijn met andere methoden en diëten. Hieronder volgt een mooie opsomming van simpele afvaltips.

Bewustwording

Een belangrijke eerste stap tijdens het afvallen is bewustwording. Je kunt niet zomaar van het ene op het andere moment beginnen en verwachten dat je direct die overtollige kilo’s kwijt bent. Word je bewust van wat je eet en drinkt en wat dat met je doet. Maak een lijstje van wat je zoal gegeten en gedronken hebt en maak een schatting van wat die producten wegen. Op die manier zul je bewuster omgaan met eten, waardoor je makkelijker aan je dieet toekomt. Dit kan confronterend zijn, maar is zeker effectief.

Rem op suikers

Ze zitten overal in, vaak om de boel lekkerder te laten smaken. Maar schadelijk zijn ze ook, zeker als het aankomt op dikker worden. Suikers. Zet er de rem op. Minder chocolade, ijs, cake, gebakjes, koek en toetjes. Bijkomend voordeel, minderen met suikeren kan ook positief effect hebben op je gebit! Zo sla je er toch nog een slaatje uit.

Rem op vetten

In producten als boter, mayonaise en andere sauzen zitten veel vetten. Deze zijn funest als je aan het afvallen bent. Wie snel wilt afvallen kan alvast beginnen door hier ook een rem op te zetten. Neem geen mayonaise meer, geen andere sauzen die dikmakend zijn en halveer de boter die je normaal op brood smeert. Op die manier neem je al heel wat vette producten weg, die het afvalproces ten goede zullen komen.


Fruit

Het klinkt vast als een cliché, maar het is wel een toverwoord als het aankomt op afvallen. Eet fruit. Twee stuks per dag is genoeg, want je moet dit ook niet overdrijven. Je kunt fruit het best eten als tussendoortje, omdat je op die manier de lekkere trek wegneemt. Een stuk fruit is altijd nog gezonder dan een reep chocolade of een lekker toetje. Bovendien, fruit is er in verschillende soorten en maten. Probeer gewoon eens wat nieuws uit, dan maak je het nog leuk voor jezelf ook!

Groenten

Ook dit is een bekend woord binnen de wereld van het afvallen. Niet voor niks. Groenten zijn gezond. Eet liever een schep extra groenten zodat je de rest van de avond volzit, dan dat je bij de koffie die dikke roomboterkoek naar binnen werkt. Groenten zijn een stuk gezonder en kunnen prima vullen. Desnoods maak je nog een bakje met worteltjes klaar voor in de avond. Wortels kun je overigens ook roosteren. Smaakt prima en geeft toch het idee van een snack.

Water

Om af te sluiten met deze simpele afvaltips komen we opnieuw uit op een bekende. Water. Onlangs is bewezen dat water niet helpt met afvallen. Je wordt er zelfs zwaarder van, omdat een liter water een kilo weegt. Maar toch is het goed om veel water te drinken. Je zuivert je lichaam en vult je maag. Op die manier voorkom je dat je naar de frisdranken grijpt. Om er toch een beetje smaak aan te brengen, kun je er best een schijfje citroen, sinaasappel of limoen doorheen doen.