Appel courgette taart

Courgette in een appeltaart? Dat idee is vast even wennen, maar je zal je verbazen hoe lekker het is. Door courgette aan deze taart toe te voegen maak je hem koolhydraatarmer, maar ook gezonder en hartiger dan ooit. Desondanks zullen de zoete smaken van appels overheersen en ben je er gewoon bewust van een echte appeltaart te eten.

Lijkt het jou wel wat om deze appeltaart te maken? Lees dan snel verder.

 

Wat heb je nodig?

  • 2 kleine appels
  • Een halve appel ter garnering
  • 170 gram koolhydraatarme meel (haver-, amandel- of speltmeel)
  • 120 gram geraspte courgette
  • 2 eieren
  • 100 ml honing of 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 gram walnoten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Kokosolie

 

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 150 graden. In de russentijd kun je de appel en courgette raspen. Je kan dat ook doen met een keukenmachine.

Meng het meel met de bakpoeder, kaneel, honing en de twee eieren door elkaar in een beslagkom. Zorg dat er een dik beslag ontstaat.

Doe de appel en de courgette door dit beslag. Voeg tot slot de walnoten toe en roer goed door elkaar heen.

Doe het beslag in een taartbodem, die je van tevoren hebt ingevet met kokosolie. Doe bovenop nog wat stukjes appel en walnoten.

Zet de taart zo’n 70 tot 80 minuten in de oven tot deze gaar is.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten

Steeds meer Nederlanders stappen over op een koolhydraatarm dieet. En dat is begrijpelijk, want dat is op meerdere fronten gezond. Je valt er mee af, maar vermindert ook de kans op allerlei welvaartsziektes. Wil jij meer kennis opdoen over het koolhydraatarme dieet? En wil je ook meer recepten? Bekijk dan onze review van het kookboek van dit moment.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel