Sushi van tonijn met bloemkoolrijst

Wanneer je de echte rijst uit sushi weg zou laten, bevat sushi nauwelijks nog koolhydraten. Aangezien veel sushi op basis van vis wordt gemaakt (waaronder ook deze tonijnsushi), kun je er eigenlijk niet genoeg van eten. Vis is gezond en zit boordevol gezonde voedingsmiddelen.

Maar ja, sushi zonder rijst… Is dat nog wel sushi te noemen? Voor degenen die rijst een must is, verwijzen we graag door naar ons recept voor bloemkoolrijst, het beste en koolhydraatarme rijst alternatief.

 

Je hebt nodig

  • Bloemkoolrijst van ongeveer 1 bloemkool
  • 50 gram tonijn (het liefst vers) bedoeld voor sushi
  • 5 cm komkommer
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 vel geroosterde nori
  • 1 hand alfalfa
  • Een kwart avocado
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sesamolie
  • 2 eetlepels ponzusaus

 

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in de lengte door de midden en houd er rekening mee dat ze goed op de norivellen moeten passen.

Schil de komkommer en snijd deze ook in de lengte door de midden. Haal het zaad weg en snijd dunne staafjes van de komkommer.

Neem de avocado, snijd die in kleine stukjes en schep ze door het citroensap om te voorkomen dat de avocado verkleurt.

Neem een sushimatje en leg dat op je aanrecht. Bekleed het matje met bakpapier. Plaats hier het norivel op, met de ruwe kant naar boven. Plaats de tonijn als eerste in een rijtje. Vervolgens de komkommer en avocado. Strooi hier de alfalfa overheen en druk deze zachtjes aan.

Voeg eventueel ook de bloemkoolrijst toe.

Meng 1 theelepel sojasaus met een paar druppels sesamolie en besprenkel hier de vulling mee.

Rol dan het norivel zorgvuldig, maar strak op. Maak de nori met water vochtig en knijp het rolletje goed dicht. Snijd de norirol in zes stukken voor zes heerlijke stukken tonijnsushi.

Een dip voor de sushi is zo gemaakt: meng de 2 eetlepels sojasaus met de pnozusaus en bewaar in een apart bakje.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten

Koolhydraatarme sushi is slechts één van de vele mogelijkheden die de koolhydraatarme keuken je biedt. Lekker eten en toch afvallen en minder kans op hart- en vaatziekten, een lager cholesterol en een lagere bloeddruk. Wie kan daar nu “nee” tegen zeggen? Wil je echt zeker weten dat je alles uit een koolhydraatarm dieet haalt? Trakteer jezelf dan op de “Afslank Receptenbijbel” via onderstaande link.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

 

 

Laat een reactie achter