Eierratatouille

Houd jij van eieren en ben je ook nog eens gek op ratatouille? Ga dan voor deze combinatie van eierratatouille. Een heerlijk, makkelijk gerecht dat je zowel als lunch als voor het diner kunt bereiden.

 

Je hebt nodig

  • 2 middelgrote eieren
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • 1 grote, gehakte ui
  • 1 middelgrote courgette in grove stukken
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten, in stukken
  • ½ middelgrote aubergine (in grove stukken)
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 blikje tomatenstukjes met kruiden (circa 400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel basilicum
  • Zout en zwarte peper

 

Bereidingswijze

Breng een koekenpan op temperatuur en verhit hierin de olie. Bak de ui en knoflook een minuut of 7 tot de ui zacht is. Roer dan de aubergine, de paprika en de courgette erdoorheen, gedurende 5 minuten.

Voeg de tomaat en de tomatenpuree toe. Breng met zout en peper verder op smaak.

Dek dan de pan af en laat de ratatouille 30 minuten op een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn.

Maak twee kuiltjes in de ratatouille (bijvoorbeeld met de achterzijde van een lepel) en breek in elk van deze kuiltjes een ei. Bestrooi deze naar smaak met zout en peper en dek de pan af. Laat de ratatrouille7 minuten sudderen tot het ei gestold is.

Bestrooi met basilicum vlak voor het opdienen.

 

Wil jij meer van dit soort smakelijke gerechten tot je beschikking hebben? Bekijk dan de website van De Afslank Receptenbijbel voor veel meer inspiratie en ruim 100 koolhydraatarme gerechten.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.