Gesmoorde puylinzen

Gesmoorde puylinzen is een verrassend (bij)gerecht. Het smaakt heerlijk bij een maaltijd met vlees en vis. Los van dat er in dit gerecht weinig koolhydraten zitten, zit het wel boordevol eiwitten.

 

Je hebt nodig

  • 200 gram puylinzen
  • 750 ml groente- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 kleine ui, gepeld
  • 1 teentje gepelde knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 wortel, grof gesneden
  • 1 strengel bleekselderij (in plakjes)
  • 1 zakje bouquet garni
  • Zout en peper

 

Neem de linzen en verwijder steentjes. Doe ze daarna in een zeef en spoel ze goed af.

Neem een pan en doe hier de linzen in, samen met de overige ingrediënten (behalve zout en peper). Breng het geheel aan de kook. Schuim het oppervlak af. Zet het vuur laag. Kook de linzen circa 15 minuten tot ze bijna gaar zijn. Schuin wederom af, als dat nodig is.

Voeg de peper en het zout toe en kook ze nog eens 5 tot 10 minuten.

Verwijder het bouquet garni en de laurier uit de pan. Als je dat lekkerder vindt kun je ook de groenten uit de pan halen, maar dat hoeft niet. Giet de linzen af, garneer ze met wat peterselie en serveer ze naar wens op kamertemperatuur of nog lekker warm.

 

De koolhydraatarme keuken zit boordevol gezonde verrassingen. Laat je ook verrassen door ruim 100 gerechten en ervaar zelf de vele voordelen voor je gezondheid in het kookboek ‘de Afslank Receptenbijbel’. Lees onze review of ga direct naar de website.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.