Mild gekruid, voedzaam, een beetje romig… Dat zijn toch wel de meest belangrijke kenmerken van het gerecht dal. We geven je dit gerecht voor dal met spinazie en bloemkool, omdat die groenten als toevoeging net iets meer meegeven aan het gerecht.
Laat het je dus smaken.
Je hebt nodig:
- 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
- 100 gram gedroogde, rode linzen (afgespoeld)
- 225 gram bloemkoolroosjes
- Handjevol spinazie
- 50 gram diepvrieserwten
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
- 1 eetlepel medium currypasta
- 2 teentjes geperste knoflook
- ½ theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel geelwortelpoeder
- 250 ml groentebouillon
- ½ eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
Vet alvast een koekenpan in en zet deze op een matig vuurtje. Bak de ui er 8 minuten in tot deze goudbruin is. Voeg dan de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Doe de currypasta, het geelwortelpoeder, het mosterdzaad en het zout toe. Bak ook 1 minuut mee.
Roer de linzen erdoorheen en voeg dan de tomatenpuree en de groentebouillon toe. Zet het vuur wat hoger, breng het geheel aan de kook en schuim het af.
Zet het vuur lager en laat het 15 minuten, op een lager vuur, door sudderen.
Voeg de roosjes bloemkool toe. Kook deze 5 minuten mee en doe dan de spinazie en de erwten erbij. Kook deze gerechten ook mee en in 3 minuten gaar.
Roer dan het citroensap er ook doorheen en garneer het gerecht met de koriander.
De koolhydraatarme keuken is niet alleen erg lekker, maar biedt ook vele voordelen op het gebied van je gezondheid. Zo kun je razendsnel afvallen met een koolhydraatarm dieet, maar help je ook je cholesterol en bloeddruk aanzienlijk omlaag. Wil jij optimaal profiteren? Gebruik dan de gerechten, weekschema’s en informatie uit de Afslank Receptenbijbel. Bekijk meer informatie op de website.