Gegrilde ananas met hete saus

Dit gerecht is vrij simpel, maar daardoor zeker niet minder lekker. Je kunt fruit altijd grillen en op smaak brengen met sausjes. Zoals we ook doen in dit gerecht van gegrilde ananas met hete saus. Je kan deze als tussendoortje nuttigen, maar ook als bijgerecht of voor de lunch.

Voor de lekkere trek is dit gerecht dan ook zeer geschikt.

 

Je hebt nodig

  • 2 ringen ananas
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel limoensap
  • Scheutje hete saus
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Zet de grill alvast aan. Dit gerecht kan overigens ook op de barbecue worden bereid. Bekleed de grillpan in ieder geval met aluminiumfolie en vet in met bakspray.

Meng in een klein kommetje de honing, het sinaasappelsap en de limoensap en de hot sauce. Strijk dit vervolgens uit over de ringen ananas.

Leg de ananasringen op de barbecue of in de grillpan en grill ze gedurende 4 minuten per zijde. Bestrijk ze na het keren nog even met wat glazuur.

De ananas moet boven droog zijn en lekker beginnen te ruiken. Dan is hij klaar. Grill zeker niet te lang, want de ananas kan snel verbranden.

 

Wil jij meer simpele, makkelijke en vooral lekkere gerechten die gezond, koolhydraatarm zijn en je helpen bij het afvallen en gezonder leven? Lees dan onze review van het kookboek waar Nederland verliefd op is geworden…

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.