Een roerbakschotel zetje zo op tafel. Zeker als het een koolhydraatarme roerbakschotel betreft, want dan hoef je je er ook niet schuldig over te voelen.
Dit recept voor een roerbakschotel met broccoli en rundvlees is dan ook om je vingers bij af te likken.
Je hebt nodig:
- 225 gram rundvlees (een runderlap)
- 2 theelepels maïzena
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 100 gram broccoliroosjes (mogen uit de vriezer)
- 1 teen knoflook (in dunne plakjes)
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 2 theelepels versgeraspte gember
- 1 rode chilipeper zonder zaad (fijngehakt)
Snijd het rundvlees op de draad in kleine reepjes (ongeveer net zo lang en dik als een vinger). Schep ze goed door de maïzena heen en sprenkel de helft van de sojasaus over de rundvleesstukjes heen. Meng het daarna goed door elkaar heen en zet het vlees even apart.
Blancheer de roosjes broccoli in 2 minuten in kokend water. Afgieten en apart zetten.
Doe de helft van de olie in een wok en roerbak de ui hier in tot deze glazig is (circa 2 minuten). Doe de knoflook en gember erbij en roerbak het geheel nog een minuut goed door.
Voeg het rundvlees toe en roerbak de mix zo’n 2 tot 4 minuten, tot hij naar wens is.
Haal nu het vlees uit de pan en zet het even apart. Plaats de broccoli en chilipeper in de pan, voeg wat olie toe en roerbak alles gedurende 2 minuten.
Doe het vlees tot slot terug in de pan, roerbak nog even kort en dien dan op.
Meer van dit soort gezonde, lekker recepten? Lees onze bevindingen van de bestseller onder de (koolhydraatarme) kookboeken van dit moment!