Afvallen app | De beste apps voor bij het afvallen

Er komen steeds meer apps die zich richten op het afvallen. Deze afvallen apps hebben bijzonder veel voordelen voor menden die willen afvallen, want ze zijn vriendelijk in het gebruik. In dit artikel aandacht voor afvallen middels apps.

Afvallen met een app

Kun je nu echt afvallen met een app? Laat in ieder geval duidelijk zijn dat afvallen een proces van jezelf is. Net als dat je er een dieet bij kunt gebruiken, of voor gaat sporten, kun je er een app bij gebruiken. Een app is een hulpmiddel, niet een instrument dat je kunt inzetten om af te vallen. Dat punt moet wel heel duidelijk zijn. De apps die we gevonden hebben en in dit artikel willen bespreken hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze informatief zijn. Dat betekent dat ze informatie kunnen geven over het afvallen, waar jij je voordeel mee kunt doen.

CalorieTeller

De CalorieTeller helpt je om bij te houden wat je op een dag aan calorieën in kunt nemen en wat je al hebt ingenomen. De CalorieTeller gebruikt jouw gewicht en lengte en berekent zo je gemiddelde energieverbruik, ook tijdens de slaap. Als je vervolgens je activiteiten van die dag toevoegt, zoals het stukje dat je hebt hardgelopen of het sporten in de sportschool, zal de CalorieTeller een nieuwe berekening maken. Zo heb jij altijd overzichtelijk hoeveel calorieën je die dag verbrand hebt en nog kunt verbranden.

Diet2Go

Deze app is Engelstalig en helpt je om af te vallen. De app maakt een schatting van je gewichtsverlies op basis van je lichaam en de activiteiten die je op een dag uitvoert. Maar dit is niet alles, want Diet2Go kiest een dieet dat bij je past. Je hebt vervolgens zelf de keuze uit al die diëten. Iedere week verschijnen er nieuwe dieetplannen in deze app en tevens voorziet de app in boodschappenlijstjes met veel tips en trucs die tot nog meer gewichtsverlies leiden.

Hundred Pushups (€ 1,59)

Deze betaalde app is een trainingsprogramma dat je helpt om honderd pushups te halen. Je drukt je dus 100 keer op met deze app. Veel mensen komen doorgaans niet verder dan dertig tot veertig pushups, maar dankzij deze app word je optimaal getraind om daarover heen te gaan. In een week of zes tijd zou je het aantal van 100 moeten kunnen halen. De app geeft aan hoeveel pushups je iedere dag uit moet voeren. Per week kost het je slechts 30 minuten. Klinkt niet verkeerd, toch?

iSpinning

Dit is de de eerste app voor de iPhone waarmee je naar je hart kunt luisteren terwijl je sport. Deze gegevens worden automatisch bewaard. Bij iSpinning wordt gebruik gemaakt van bekende hartslagmeters, zoals die van Nike, Polar en Reebok. In het dashboard van deze app kun je zien wat je na een workout of trainingssessie hebt gedaan: de tijd die je hebt gebruikt en de hoeveelheid calorieën die je verbrand hebt.

C25K (€ 2,39)

Couch to 5K (C25K) is een training die ervoor zorgt dat mensen die niet getraind hebben toch een afstand van vijf kilometer kunnen hardlopen. In de eerste week begint het met 60 seconden rennen en 90 seconden lopen. Vervolgens, in week 2, wordt dit opgevoerd naar 90 seconden rennen en 2 minuten lopen. Zodoende bouw je het verder uit tot je uiteindelijk een half uur aan één stuk door kunt rennen. Deze app kun je via je koptelefoon laten werken en zal je waarschuwen wanneer je moet overgaan op een ander ritme.

Trainer (€ 2,39)

Deze app lijkt heel erg op de C25K, maar verschilt in die zin dat de schema’s zijn opgesteld door Mieke Boeckx, een vrij bekende Belgische coach op het gebied van hardlopen. Tevens is de route vast te leggen middels Google Maps. Deze app helpt je om in tien weken tijd vijf kilometer te kunnen rennen. Je hoeft niet iedere dag aan de bak. De app bevat in totaal; dertig lessen die je gedurende tien weken uit moet voeren. Met drie lessen in de week ben je er dus al.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.