Lamskoteletten met chermoula en een puree van erwten met munt

Een heerlijke maaltijd die je eigenlijk op elk moment op tafel kunt zetten betreft deze lamskoteletten. De lamskoteletten smaken erg lekker met een puree van erwten en munt.

 

Wat heb je nodig?

  • 2 magere lamskoteletten van circa 100 gram, zonder vet
  • Vetarme bakspray

 

Voor de chermoula

  • 1 theelepel geraspte uit
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 theelepel olijfolie (extra vierge)
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout en cayennepper

 

Voor de puree

  • 150 gram erwten (diepvries of vers)
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • 1 eetlepel magere zure room
  • Zwarte peper

 

Bereidingswijze

Neem een lage schaal (waar de lamskoteletten in kunnen) alle ingrediënten die bij de chermoula horen tot er een pasta ontstaat. Doe de lamskoteletten hierin en laat ze een tijdje (minstens 1 uur, het liefst een nacht) staan.

Verwarm voor het bereiden de grill of zet de barbecue aan.

Bekleed een grillpan met wat aluminiumfolie en vet deze in  met de vetarme bakspray. Grill het vlees in een minuut of 4 per kant gaar. Laat het dan even rusten.

Kook de erwten, giet ze af en prak ze grof. Voeg de zure room er doorheen, samen met de munt. Breng de puree met zout en peper op smaak. Verdeel daarna de puree over twee borden en schep de lamskoteletten er overheen.

 

Wil jij meer van dit soort heerlijke gerechten? Bekijk dan de Afslank Receptenbijbel, het antwoord op vele koolhydraatarme vragen (en boordevol smakelijke recepten).

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter