Limoen cheesecake met kokos

Gebak koolhydraatarm? Absoluut niet! Maar wel als je een paar aanpassingen doet. Vervang tarwemeel bijvoorbeeld door hazelnoot-, amandel- of havermoutmeel en je komt een stuk koolhydraatarmer uit.

En eerlijk is eerlijk, we willen allemaal wel eens wat lekkers op tafel zetten.

Deze limoen cheesecake met kokos kun je zonder schuldgevoel bereiden, voorzetten én op eten.

 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram amandelen
  • 150 gram dadels
  • 30 gram geraspte kokos
  • 175 gram cashewnoten
  • 90 ml kokosolie
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 4 limoenen
  • Kokosvlokken

 

Bereidingswijze

Een avond van tevoren zet je de cashewnoten in een bak met koud water. Deze moeten acht tot tien uur goed weken.

De volgende dag kun je beginnen met de bodem. Neem een bakvorm en doe hier bakpapier in. Week de dadels gedurende 5 minuten in kokend water, giet het af en duw het vocht goed uit de dadels.

Neem een keukenmachine en die hier de amandelen in. Maal ze grof en doe het amandelmeel in een apart bakje. Doe dan de dadels in de keukenmachine en meng hier vervolgens de amandelen en kokos doorheen.

Deze mix schep je in de bakvorm en zal de bodem vormen voor je taart. Zet hem tijdelijk in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.

Haal de cashewnoten uit het water en laat ze goed uitlekken. In de tussentijd rasp je de schil van drie limoenen. Bewaar de rasp van 1 limoen apart in een bakje.

Pers vervolgens het sap uit de limoenen.

Doe de kokosmelk, de cashewnoten, de ahornsiroop, de rasp van twee limoenen, het sap van alle limoenen en de gesmolten kokosolie in de keukenmachine (wel even schoonmaken nadat je de bodem hebt gemaakt!) en maal deze net zolang tot er een fijne vulling ontstaat. Het zal zo’n 5 tot 10 minuten duren.

Proef even of je het mengsel lekker vindt en pas het desnnoods nog wat aan (door meer siroop of limoensap toe te voegen).

Giet tot slot het mensgel op de eerder gemaakte taartbodem en laat het een uurtje opstijven. Dat kan in de vriezer, maar ook een nachtje in de koelkast.

Zorg wel dat je de taart op kamertemperatuur hebt alvorens hem op te dienen!

De kokosvlokken kun je van tevoren kort roosteren in de oven en doe je – samen met het resterende rasp van de limoenen – over de taart.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten

Wil jij meer ideeën voor koolhydraatarme gerechten? Dan moet je zeker het boek de Afslank Receptenbijbel een kans geven. Hierin staan maar liefst 100 recepten die direct bijdragen aan een gezonder leven een beter gewicht. Bekijk meer over de Afslank Receptenbijbel op de website.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter