Gehaktbrood van spinazie en kalkoen

Gehaktbrood is een koolhydraatarm gerecht bij uitstek. Het is een van oorsprong Amerikaans gerecht (bekend als meatloaf) en bevat naast weinig koolhydraten ook nauwelijks calorieën. Tot slot is het ook nog eens glutenvrij.

Gehaktbrood kun je natuur zo eten, maar met wat tzatziki erbij is het nog extra lekker.

 

Je hebt nodig

  • 450 gram mager kalkoengehakt
  • 2 eetlepels kokosmeel (of amandelmeel)
  • 150 gram ontdooide diepvriesspinazie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 gesnipprde kleine ui
  • 4 eetlepels kippenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 klein geklopt ei
  • 1 theelepel gemengde gedroogde kruiden
  • 1 vleestomaat (zonder vel en zaad), in stukken gehakt
  • 1 theelepel kappertjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel ketchup
  • 5 zwarte olijven (ontpit), in stukjes
  • Zout en peper
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Zet om te beginnen de oven alvast aan op 160 graden. Bekleed een broodblik (inhoud 500 ml) met bakpapier en vet deze met de bakspray goed in.

Neem een koekenpan en spray hier de bakspray in. Zet deze op matig tot laag vuur en bak de ui tot deze glazig is (een minuut of 8).

Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.

Doe de spinazie in een vergiet en duw er zoveel mogelijk van het vocht uit. Voeg vervolgens toe aan de koekenpan en verwarm het geheel goed door.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel van spinazie afkoelen.

Na het afkoelen kun je het mengsel in een kommetje doen. Voeg de worcestersaus, tomatenpuree, het geklopte ei, de kippenbouillon, het meel en het kalkoengehakt (check even of je alles hebt!) nu ook aan de mix toe.

Breng op smaak met wat peper en zout en blijf mengen.

Duw dan de helft van het mengsel in het broodblik. Strooi over dit mengsel de kappertjes, basilicumblaadjes, tomaat en olijven. Duw dan het restant van het mengsel in het bakblik en bestrijk het geheel met de ketchup.

Het brood moet 1 uur in de oven worden geplaatst. Zorg dat de bovenkant goudbruin is en de binnenkant goed gaar is.

Laat vervolgens circa 10 minuten afkoelen in het blik. Giet overtollig vocht af en haal het gehaktbrood uit het bakblik. Snijd deze in lekkere dikke plannen.

Zoals gezegd: lekker met tzatziki!

 

Meer van dit soort overheerlijke, koolhydraatarme (en bovenal gezonde!) recepten? Lees onze review van de Afslank Receptenbijbel en ontdek hoe gezond eten:

  • Kan helpen bij het afvallen
  • De kans op welvaartsziektes vermindert
  • Je veel energie geeft
  • Zorgt voor een fitter, vitaler en gelukkiger gevoel

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Like jij dit bericht?

Deel het met je vrienden!