Gezouten kwarteleitjes

Kwarteleitjes bevatten weinig calorieën en dus ook weinig koolhydraten. Nu is het niet zo dat je met kwarteleitjes eindeloos kan variëren (al zijn er zeker ook variaties op dit gerecht te bedenken), maar het is wel een welkome afwisseling.

Zeker als je op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch, kunnen we deze gezouten kwarteleitjes meer dan aanbevelen. Tevens passend als eiwitrijke lunch, overigens.

 

Je hebt nodig:

  • 5 kwarteleitjes
  • 2 Theelepels zeezout
  • Een kwart theelepel gerookte paprikapoeder
  • Geraspte citroenschil
  • 1 Theelepel za’atar

 

Bereidingswijze

Begin met het koken van een pan water op huur. Laat de eitjes op een schuimspaan in dit kokende water zakken en kook ze ofwel 3 minuten (halfzacht) tot 4 minuten (hard).

Giet de eitjes af en laat ze schrikken in koud water. Laat de kwarteleitjes goed afkoelen.

In de tussentijd bereid je de twee soorten zout: paprika-citroenzout en za’atarzout.

Voor de paprika-citroenzout mix je 1 theelepel zeezout met de gerookte paprikapoeder en citroenschol. Het beste doe je dit in een vijzel. Daar kun je alle ingrediënten echt goed fijnstampen.

De za’aterzout verkrijg je door 1 theelepel zeezout te mixen met de za’atar. Wederom gebruik je bij voorkeur de vijzel.

Serveer de eieren en doe vlak voor het op eten het zout erop.

Wil je lekker veel zout maken? Bewaar het dan in een luchtdicht en goed afsluitbaar bakje.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten

Eieren zijn perfect voor binnen een koolhydraatarm dieet, maar zo zijn er nog wel meer ingrediënten die eigenlijk niet mogen ontbreken als je een koolhydraatarm dieet volgt. In het kookboek ‘de Afslank Receptenbijbel’ krijg je – naast ruim 100 recepten – ook nog eens veel informatie over al die ingrediënten aangereikt. Word dus een koolhydraatarme kookexpert en haal dit boek vandaag nog in huis. Je zal er geen spijt van krijgen!

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.