Tonijn is een dankbaar onderwerp in koolhydraatarme gerechten, vanwege de vlezige smaak en stevige substantie. Daarnaast zit het nog eens boordevol eiwitten en is het erg voedzaam.
Deze tonijnsalade met een heerlijke dressing van paprika zal dan ook gretig aftrek vinden bij onze bezoekers.
Je hebt nodig:
- 2 tonijnsteams van 100 gram
- 1 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaad
- 3 eetlepels verse peterselie (gehakt)
- 175 gram mesclun
- 7,5 cm komkommer in kleine schijfjes
- 10 gehalveerde kerstomaatjes
- ½ rode paprika, in reepjes
- 6 lente-uitjes in ringen
Voor de dressing
- ¼ theelepel dijonmosterd
- ¼ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel knoflookpasta
- ¼ geroosterde paprika (uit een pot)
- 2 eetlepels appelsap
- 2 eetlepels appelazijn
- 1 eetlepel rode ui snippers
- Mespunt gedroogde oregano
- Zout en peper
Bereidingswijze
Verhit een grillpan zeer heet. Neem de tonijnsteaks en bestrijk beide zijden met een beetje olie.
Plaats dan in de grillpan en schroei per kant net dicht, zo’n 40 seconden. Middenin moet de tonijn nog roze zijn, tenzij je hem echt gaar wil hebben (rooster dan langer).
Strooi het sesamzaad op een snijplankje en leg de tonijn erop, draai om en zorg dat de sesamzaad lekker op de tonijn gaat zitten. Laat de tonijn daarna 5 minuten afkoelen.
Meng alle salade-ingrediënten in een kom en doe de ingrediënten voor de dressing in een blender. Pulseer net zolang tot er een goede mix ontstaat.
Snijd de steaks tonijn in dunne reepjes en schep ze door de salade heen. Sprenkel tot slot de dressing eroverheen en dien de salade op.
Kun jij altijd wel koolhydraatarme gerechten gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de website van het afslankboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel.