Portugese zeebaars met venkel

Portugezen zijn gek op dit gerecht, zeker vanwege de venkel. Die zouden ze smoren in heel veel olijfolie. Maar door te roosteren is het net wat koolhydraatarmer en bovendien net zo smaakvol.

Hieronder lees je hoe jij dit gerecht kunt maken.

 

Je hebt nodig:

  • 2 zeebaarzen
  • 1 kleine venkelknol, bijgesneden en in dunne plakken (kern verwijderd)
  • 1 wortel in 6 stukken
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 middelgrote ui in 6 stukken
  • 1 middelgrote rode paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
  • Mespuntje ansjovispasta
  • ½ blikje tomatenstukjes (400 gram)
  • 120 ml visbouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ theelepel venkelzaad
  • Zout en zwarte peper

 

Bereidingswijze

Voor je begint zet je de oven aan op 200 graden. Pak een braadslede en doe hier de wortel, paprika, venkel en ui in.

Meng de knoflook, sinaasappelsap, ansjovispasta en olijfolie in een kleine kom. Sprenkel deze mix over de groenten en schep ze goed om. Rooster de groenten gedurende 30 minuten tot ze gaar zijn.

Voeg de tomatenpuree, het venkelzaad, zout en peper, de visbouillon, de tomaat, de laurier en het sinaasappelrasp toe. Rooster alles nu nog 10 minuten tot een kwartier.

Bestrooi de vissen met zout en peper. Leg ze dan op de groenten en rooster ze ongeveer een kwartiertje. De vis moet helemaal doorschijnend zijn voordat je hem serveert.

 

Zoek jij ook naar meer koolhydraatarme gerechten? Zoek dan niet verder en bezoek de Afslank Receptenbijbel. Hier tref je ruim 100 recepten in aan die stuk voor stuk koolhydraatbeperkt zijn. Goed voor je gezondheid en goed voor je lijn.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.