Puree van pastinaak en knolselderij

Dit recept is bedoeld als bijgerecht en wordt gemaakt op basis van pastinaak en knolselderij, beiden producten die heel goed passen in een koolhydraatarm dieet.

Je zou deze puree kunnen beschouwen als een vervanger voor aardappelpuree (erg koolhydraatrijk!) en ook op die manier kunnen gebruiken als basis voor andere recepten. Fantaseer er lekker op los, want je kunt met deze basis ook allerlei kanten uit.

 

Je hebt nodig

  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram knolselderij
  • 4 eetlepels Grieks yoghurt
  • 4 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels vers gehakte bieslook
  • Een kwart theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper

 

Schil de pastinaak en knolselderij en snijd deze in kleine plakjes. Neem een middelgrote pan en doe hier water in. Breng het water aan de kook en kook de pastinaak en knolselderij hier zeer gaar in. Dat duurt ongeveer 20 minuten (kokend).

Giet af en stoom de pastinaak en knolselderij in 2 minuten droog in de pan.

Stamp de pastinaak- en knolselderijplakjes met de hand of gebruik hier een keukenmachine voor. Voeg al stampend melk en yoghurt toe om een stevige massa te krijgen. Voeg de melk en yoghurt dus doserend toe.

De puree krijgt vorm.

Breng de puree tot slot op smaak met de nootmuskaat, bieslook en wat zout en peper.

 

Koolhydraatarme recepten kenmerken zich door de afwezigheid van veel producten die voor ons normaal zijn: aardappels, pasta, rijst, brood en ga zo maar door. Om goed om te gaan met die wijziging en in te zien dat het helemaal niet moeilijk is om koolhydraatarme alternatieven te vinden, verwijzen we je graag door naar het kookboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel. Naast ruim 100 recepten vind je heel veel achtergrondinformatie om een koolhydraatarm dieet zonder problemen te volgen. Geniet van de lekkerste gerechten, val daar enorm door af en voel je ook nog eens een stuk fitter, vitaler en bovendien gezonder.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.