Pittige kipburgers

Een heerlijk hoofdgerecht tover je in de koolhydraatarme keuken ook zo op tafel, als je maar inspiratie hebt. Laat deze pittige kipburgers een inspiratie voor je zijn.

Maar een burger? Dat kan nooit koolhydraatarm zijn! Klopt, daarom maken we ook geen gebruik van een broodje voor deze burger, maar van een paddenstoel.

 

Je hebt nodig

  • 200 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel geraspte rode ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetlepel gehakte, verse koriander
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • ¾ theelepel garam masala
  • Een halve theelepel komijnpoeder
  • Een halve theelepel citroensap
  • Circa 1 groene chilipeper, zonder zaad en fijn gehakt
  • 2 portobellos, alleen de hoeden (goed schoongeveegd)
  • 2 grote plakken tomaat
  • 2 grote ringen rode ui
  • Olijfolie
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op een matig tot hoog vuur. Plaats alle ingrediënten voor de kipburger in een kom. Kneed deze goed door elkaar en vorm er twee burgers van. Laat deze opstijven in de koelkast gedurende 30 minuten.

Bestrijk de portobello hoeden met wat olie rondom, bestrooi ze met een beetje zout en grill ze 5 minuten per kant tot ze net gaar zijn. Haal ze dan onder de grill weg, maar houd ze wel warm.

Bak de burgers in een pan onder af en toe keren. 8 minuten per kant zal volstaan. Plaats ze vervolgens op de twee portobellohoeden, plaats er een uienringetje en een tomaat op en serveer.

 

 

Krijg je geen genoeg van deze heerlijke recepten? Ontdek dan ruim 100 heerlijke koolhydraatarme recepten (goed voor je gewicht, je gezondheid en je vitaliteit) in de Afslank Receptenbijbel, dé koolhydraatarme sensatie van dit moment.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.