Quiches van kaas en broccoli zonder korst

Quiches zijn fantastische gerechten, want je kan er langer mee doen. Ook passen ze perfect binnen een koolhydraatarme lunch of als bijgerecht, zolang je maar doet wat we hier voorschrijven.

Je kunt ze zowel koud als warm nuttigen. Even oppiepen in de magnetron en je kunt optimaal genieten.

Maak je liever wat meer voor later? Geen enkel probleem, want ze laten zich goed invriezen.

Met andere woorden: genoeg redenen om deze quiches van kaas en broccoli zelf te gaan maken.

 

Je hebt nodig

  • 10 roosjes broccoli
  • 75 gram geraspte (magere) kaas
  • 1 grote gerapte wortel
  • 1 tomaat, ontveld en in stukjes
  • 4 middelgrote eieren
  • Zout en zwarte peper
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Stoom de broccoliroosjes boven een pan zacht kokend water tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer zes tot zeven minuten. Spoel ze vervolgens af onder koud water en breek ze in kleinere stukjes op.

Neem een muffinbakplaat en vet de holtes in met de bakspray.

Verdeel de broccoli over deze holtes, gevolgd door de wortel en de tomaat.

Klop in een pan de eieren met wat zout en peper los en schenk deze mix uit over de groenten. Zorg dat je de holtes voor ongeveer driekwart vult.

Bestrooi daarna elke muffin met één eetlepel kaas.

Zet de muffins gedurende 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd en zijn gerezen. Laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen, waardoor ze inzakken.

Je kunt ze het beste met een mes lossnijden en uit de holtes halen alvorens ze op te dienen.

 

 

Wil je meer van dit soort overheerlijke koolhydraatarme recepten? Neem dan een kijkje bij onze review van de Afslank Receptenbijbel en ontdek wat een koolhydraatarm kookboek jou kan bieden.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter