Houd jij van een hartig tussendoortje? Of ben je op zoek naar een hartige lunch die je makkelijk mee kunt nemen? Dan zijn deze hartige muffins helemaal voor jou weggelegd.
Koolhydraatarm maak je elke muffin door gebruik te maken van amandelmeel en zo min mogelijk tarwemeel. Niet alleen maak je ze zo koolhydraatarm, maar ook nog eens rijk aan eiwitten.
Last van een glutenallergie? Neem dan glutenvrij meel.
Wat heb je nodig voor 6 muffins?
- 100 gram magere cottagecheese
- 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram amandelmeel
- 2 eetlepels tarwebloem of volkorentarwemeel
- Een halve theelepel bakpoeder
- Een halve theelepel paprikapoeder
- 1 plak gerookte ham (ca 25 gram), in stukjes en zonder vet
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 middelgrote eieren
- 2 eetlepels water
- Vetarme bakspray
- Flinke snuf zout
Bereidingswijze
Zet om te beginnen de oven aan op 200 graden. Bekleed een bakplaat voor muffins met papieren vormpjes en vet deze alvast in met de bakspray.
Neem een grote kom en doe hier de cottagecheese, de Parmezaanse kaas, de eieren, de mosterd en het water in. Klop deze goed door elkaar en voeg dan ook de amandelmeel, het volkorenmeel (of de bloem), het bakpoeder, de paprikapoeder en het zout eraan toe.
Roer de peterselie en de ham door het beslag heen tot het glad is.
Verdeel dan het beslag over de muffinvormpjes en plaats de bakplaat in de oven. Bak de muffins gedurende 30 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Het lekkerst zijn ze op kamertemperatuur of warm.
Koolhydraatarm afvallen is geen straf. Niet gek dus dat veel mensen kiezen voor een koolhydraatarm dieet. Wil jij meer recepten tot je beschikking hebben? Dan raden we je aan het boek “De Afslank Receptenbijbel” te bekijken. Lees onze review over dit boek.