Vet verbranden met fat burners

fat burnersVetverbranders – ook wel fat burners – genoemd, zorgen ervoor dat je lichaam de vetverbranding omhoog gooit. Met goede vetverbranders ga je dus meer vet verbranden dan ooit tevoren. Hoe kan dat? Er zitten stoffen in fat burners die de vetverbranding stimuleren. Maar wat is nu waar en waarover zijn nog twijfels? Lang niet iedere vetverbrander doet wat ervan gezegd wordt. Wil je weten hoe dat precies zit? Je leest het hier.

Cafeïne

Vroeger dacht men dat cafeïne een enorm effect had op je stofwisseling en dat het de verbranding van vet ten goede zou komen. Intussen is dat niet meer zo zeker. Toch wordt cafeïne nog ingezet als fat burner. Met cafeïne worden je hersenen namelijk minder gevoelig gemaakt voor signalen van vermoeidheid. Daardoor kun je langer doorgaan en zal ook de verbranding van vet door blijven gaan.

Groene thee

Over afvallen met groene thee hebben we al eerder geschreven. Hoewel we niet zeker weten wat de effecten zijn, is het een feit dat groene thee wordt ingezet als fat burner. Er zijn namelijk aanwijzingen die stellen dat groene thee een klein beetje helpt om vet te verbranden. Het effect is echter afhankelijk van hoeveel cafeïne je binnenkrijgt. Mensen die weinig tot geen cafeïne binnenkrijgen hebben meer baat bij groene thee dan mensen die regelmatig cafeïne nuttigen.

Carnitine

Een stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt is carnitine. Maar, zoals de naam mogelijk al doet vermoeden, kan het ook uit vlees worden gehaald. Het speelt een belangrijke rol bij vetverbranding. Carnitine stimuleert het vet verbranden en spaart suikerreserves op tijdens inspanningen.

Chroom

Chroom is een stof die iedereen nodig heeft, maar een klein betje is al genoeg. Je vindt chroom in paddenstoelen, biergist en tarwekiemen. Chroom werkt spieropbouwend en  de vet verbranding neemt alleen daarom al toe. Tevens blokkeert chroom de lekkere trek naar zoete producten.

Kelp

Kelp is een bruine zeewiersoort die fucoxanthine bevat, een stof die het vetmetabolisme opjaagt. Met dieren is geëxperimenteerd wat de werking van kelp is. Zij verloren in vier weken veel gewicht, maar wel met een hoge dosis. De vraag is of kelp ook bij kleinere doses werkt om gewicht te verliezen.

Taurine

Ook taurine staat bekend als een echte fatburner. Twee jaar terug werd onder deelnemers aan een fietsproef een experiment uitgevoerd. Wat bleek? Na de inname van taurine verbrandden zij zestien procent meer vet. De verkoop van taurine nam toe, maar intussen zijn er ook over de werking van taurine veel twijfels ontstaan. Zo zijn er twee onderzoeken die stellen dat taurine totaal geen effect heeft op het vetmetablisme.

Geconjugeerd linoleenzuur

Geconjugeerde linoleenzuren zijn omega 6 vetzuren. Er blijkt sprake te zijn van gewichtsverlies middels geconjugeerde linoleenzuur, maar er is weinig over bekend.

Hete peper

Lust je graag hete pepers? Capsaïcine is de pikante stof in pepers en paprika’s die een gerecht extra pit geeft. De stof capsaïcine lijkt invloed te hebben op het gewicht van mensen. Het is dan wel de bedoeling dat je het regelmatig in grote hoeveelheden gebruikt. En dat is toch best wel lastig vol te houden, zeker als je een westerling bent.

Lees meer over dieet en afvallen

Laat een reactie achter