Af en toe krijgen we berichten van lezers die we de moeite van het plaatsen meer dan waard vinden, maar die ook wel erg persoonlijk zijn. Het verhaal van Linda (29) uit Den Bosch was er zo eentje. In 2014 benaderde zij ons voor het eerst. Ze was radeloos, want ze kwam per week meer dan een kilo (soms zelfs wel twee) aan, vanwege persoonlijke redenen. We hebben haar geadviseerd in het afvallen en gedurende 2014 en 2015 hield Linda ons op de hoogte van haar vorderingen. In augustus 2015 was zij al ruim 40 kilo afgevallen en had ze haar gewichtstoename weten te keren. Omdat haar berichten erg persoonlijk waren, besloten we haar in januari te interviewen.

 

Wat fijn dat we met je in gesprek mochten. Kun je vertellen wat je ons mailde in 2014?

Bedankt, dat doe ik graag. In 2014 mailde ik jullie wanhopig, omdat het heel slecht met me ging. Mijn moeder was net overleden en mijn vriend – met wie ik al sinds mijn 18e samen was – bleek al langere tijd een ander te hebben. Dit gebeurde allemaal in september 2014 en ik had het heel zwaar. Ik vond mijn troost in eten. Repen chocolade, maar ook zakken chips en ik verwaarloosde mezelf. Naar mijn werk ging ik niet meer, ik had een burn-out, en kwam ellendig op de bank te zitten. In november sloeg de weegschaal al uit en ik besefte dat ik sinds september wekelijks 1 tot 2 kilo was aangekomen.

In december werd dat nog meer. Waar ik altijd zo rond de 72 tot 74 kilo woog, woog ik nu ineens 95 kilo. Veel te veel. Ik zag het echt niet meer zitten met mijn leven. Alles ging fout.

 

Je besloot ons te mailen met je verhaal. Waarom deed je dat?

Ik was meer actief op internetsites en sociale media en jullie reageerden. Daarom, denk ik. En verder had ik op dat moment niemand meer. Mijn vriend was weg, mijn vader had zijn eigen problemen en vriendinnen zocht ik niet meer op. Jullie reageerden wel en hebben me zelfs verder geholpen.

 

Kun je vertellen wat er in 2015 is gebeurd?

In 2015 kreeg ik de tip om op dieet te gaan. Jullie hebben me in contact gebracht met Vitadis Health Center, van het Vitadis dieet. Eerst dacht ik dat het toch niet zou gaan werken, maar Vitadis heeft niet alleen gezorgd voor gezonder eten, maar ook voor een andere mindset. Mijn online coach had veel begrip voor mijn situatie en heeft me dan ook vaak geappt als ik me niet goed voelde.

Het tij begon te keren. Ik kwam minder aan en begon af te vallen. In januari ging ik van 98 kilo (want dat woog ik toen), naar 96, in plaats van naar 102. Ik kwam niet meer aan, maar viel af. En in de maanden die volgen bleef dat zo. Februari was een goede maand, ik woog toen 92 kilo en in mei en juni viel ik in totaal bijna 8 kilo af. Ik was erg trots, want in september bereikte ik mijn oude gewicht weer. Of bijna. Toen was ik 75 kilo.

 

Je deed dit met behulp van Vitadis. Zou je dit aanraden?

Ik heb Vitadis met veel plezier gevolgd. Het was niet moeilijk, goed vol te houden. In de toekomst zou ik hier zo weer mee aan de slag gaan. Ik ben nog altijd lid en lees nog steeds de informatie die ze me toetsturen en ben helemaal om. De recepten in het pakket zijn heerlijk en makkelijk te bereiden. Ik was al geen keukenprinses en dat ben ik nog niet, maar koken is niet moeilijk met deze handleidingen.

Linda heeft veel steun gehad aan afvallen met het dieet van Vitadis. Haar foto’s laten zien welke vorderingen ze doormaakte. Wil jij ook afvallen met dit ijzersterke dieet? Bezoek hun website vandaag nog en profiteer van de levenslange korting van 60%, die ze tijdelijk weggeven.