Geroosterde balsamicotomaten

Balsamico en tomaten doen vaak denken aan de Italiaanse keuken. De Italiaanse keuken staat nu niet direct bekend om haar koolhydraatarme gehalte (zeker gezien de pizza’s, de vele kazen, de pasta’s én de olijfolie). Maar toch kun je veel Italiaanse gerechten koolhydraatarm maken of koolhydraatarme recepten een Italiaans tintje geven.

Deze balsamicotomaten zullen niet anders doen. Waan je in Toscane met dit heerlijke recept!

 

Je hebt nodig

  • 8 rijpe tomaten
  • Een halve theelepel tijm
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 grote tenen knoflook, in totaal 8 stukken
  • Olijfoliespray

 

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Halveer in de tussentijd de tomaten. Plaats de helften met het snijvlak omhoog in een braadslede (met bakpapier bekleden!).

Leg op elke helft tomaat een klein stukje knoflook. Spray er een beetje olijfolie overheen en bestrooi ze dan met tijm, zout en peper.

Sprenkel tot slot de balsamicoazijn over de tomaten en rooster ze een uurtje in de oven, tot ze lekker zacht zijn.

Serveer deze heerlijke balsamicotomaten als bijgerecht, als tussendoortje of snack (voor in de tuin). Denk je dat je er wel wat meer van kunt eten? Maak dan gerust een dubbele portie!

 

Wil jij meer inspiratie voor koolhydraatarme gerechten? Dan verwijzen we je graag door naar het kookboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel. Hierin vind je ruim 100 recepten die stuk voor stuk koolhydraatarm zijn. Ook kun je uitgebreid alle informatie over een koolhydraatarm dieet teruglezen.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Like jij dit bericht?

Deel het met je vrienden!