Een gerecht dat je zo op tafel zet? Deze Keralaanse garnalencurry is wat je zoekt. Handig voor als je een keer weinig tijd hebt, maar toch lekker koolhydraatarm wil dineren.
Je hebt nodig
- 2 eetlepels Keralaanse currypasta
- 250 ml magere kokosmelk
- 175 gram erwten
- Een halve rode paprika, in stukjes
- 175 gram middelgrote garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd)
- 2 lente-uitjes in ringen
- 4 eetlepels gehakte koriander
- 40 gram kasanjechampignons, in plakjes
- Zout
- Vetarme bakspray
Bereiding
Neem een koekenpan en vet deze in met de vetarme bakspray. Zet de koekenpan op een matig vuur. Bak de currypasta hierin roerend 1 minuut.
Schenk er dan de kokosmelk, kloppend, bij. Er moet een gladde saus ontstaan.
Breng de saus aan de kook en laat deze saus op een laag vuur nog 2 minuten sudderen.
Voeg de champignons toe, vervolgens de erwten en de stukjes paprika. Roer de saus goed door en laat nog 2 minuten koken.
Voeg dan de garnalen toe. Kook de garnalen 2 minuten mee, tot ze doorschijnen. Controleer of ze goed gaar zijn. Roer dan de ringetjes ui door de mix heen en voeg eventueel wat koriander toe (als je dat lekker vindt).
Breng tot slot de curry op smaak met zout.
Koolhydraatarme recepten zijn voor veel mensen een oplossing tegen overgewicht. Daarnaast helpen ze je bij tal van andere kwaaltjes. Wil jij de voordelen van koolhydraatarme recepten echt ervaren? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel.