Sardines zijn die kleine visjes uit het spreekwoord “als sardines in een blikje”. Ze zijn vaak heel zout, maar erg lekker. Sardines zijn duurzame vis en – omdat ze zo klein zijn – in korte tijd te bereiden. Dit recept is dan ook in een oogwenk klaar. Voor dit dinerrecept heb je sardines van circa 75 gram nodig.
Je hebt nodig
- 4 sardines van circa 75 gram (schoongemaakt en kop en graten verwijderd)
- 1,5 theelepel dijonmosterd
- Cayennepeper
- Citroenpartjes
- Zout
Voor de saus:
- 1 eetlepel gehakte verse munt
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- Een halve theelepel citroensap
- Knoflookpuree
- Zout en peper
Verwarm de grill alvast voor op een hoge stand.
Meng de ingrediënten van de saus. Proef deze en maak op smaak in orde. Het kan zijn dat je er meer munt of citroen aan toe wil voegen (de ingrediënten zijn dus een richtlijn).
Spoel de sardines goed af en dep ze droog met een keukenpapiertje.
Bestrijk de sardines met mosterd aan beide zijden en bestrooi de met de cayennepeper en het zout.
Plaats de sardines voor 2 tot 3 minuten op een grill. Wissel van kant en herhaal. De sardines moeten gaar en bruin zijn.
Serveer de sardines met de yoghurtsaus en de citroenpartjes.
Meer recepten zoals deze? Lees dan het veelbelovende kookboek “de Afslank Receptenbijbel” waarin je precies leert hoe een koolhydraatarm dieet jou kan helpen om gezonder te leven. Pas je eet- en drinkgewoontes vandaag nog aan. Laat je informeren op de website van de Afslank Receptenbijbel en probeer alvast gratis wat recepten uit.