Vitadis overzicht pakket

Het eiwitdieet, misschien heb je er al eens van gehoord? Je hebt Reasons, dokter Dukan, dokter Frank. Kortom: nieuwe diëten komen en gaan. Dat is helemaal niet raar, want het probleem overgewicht wordt in Nederland almaar groter. Steeds meer Nederlanders zijn te zwaar.

Beste dieetHalverwege 2013 kwamen we bij Dieetkompas voor het eerst in aanraking met een nieuw dieet, dat wat ons betreft meer aandacht verdient dan welk dieet dan ook. Het gaat hier om het Vitadis dieet, ook wel bekend als het Slanker Leven Plan. Dit dieet evenaart al het goede van oude eiwitdiëten, zoals dat van dokter Dukan en Reasons.

Vitadis doet wat het zegt en de cijfers zijn op zijn zachts gezegd imponerend. Je kunt maar liefst 3 tot 6 kilo per week verliezen. Het overgrote merendeel daarvan bestaat uit vet. 3 tot 6 kilo per week is enorm veel.

Natuurlijk roept dat vragen op. Want is 3 tot 6 kilo per week afvallen niet een beetje teveel van het goede? Moet je daar niet onwijs veel voor gaan sporten? Heb je hier (ongezonde) pillen voor nodig? Zitten de verloren kilo’s er niet weer binnen no time aan?

Allemaal terechte vragen, die zeker om een antwoord schreeuwen.

Dieetkompas is laaiend enthousiast over het Vitadis dieet. Dat is dan ook de reden dat wij het dieet in 2013 cadeau hebben gedaan aan Brigitte. Zij was bereid om het dieet voor ons te gaan uittesten, zodat wij met een eerlijke review konden komen. In dit artikel zal je haar bevindingen over het eiwitdieet gaan ontdekken.

Brigitte ervaart het Vitadis Slanker Leven Plan

Beste lezer, door Dieetkompas ben ik benaderd om het eiwitdieet van Vitadis – het Slanker Leven Plan – te gaan volgen en mijn bevindingen met lezers te delen. Om te beginnen wil ik Dieetkompas bedanken voor die kans én het vertrouwen dat zij in mij hebben.

BrigitteIk ben al jaren te zwaar en heb altijd moeite gehad met afvallen. Af en toe viel ik flink af, maar eigenlijk zaten die kilo’s er weer heel snel aan. Sinds mijn dertigste (toen ik beviel van mijn eerste dochter) ben ik met allerlei diëten in de weer geweest (van Weight Watchers tot Atkins en van Weightcare tot Sonja Bakker). De resultaten waren wisselend, maar nooit blijvend. Ik zag het al niet meer zitten om een nieuw dieet te proberen, tot Dieetkompas me de mogelijkheid gaf om Vitadis gratis uit te proberen.

Door al mijn ervaring kan ik iedereen die gelooft in een magisch middel om af te vallen, zonder dat je daar zelf wat voor moet doen, duidelijk maken dat die er niet is. Er bestaat geen wondermiddel dat je makkelijk kilo’s laat verliezen. Er is geen pil die dat voor je doet, zelfs een operatie zal niet makkelijk zijn. Ik had mijn overgewicht min of meer geaccepteerd tot Vitadis mijn pad kruiste.

Natuurlijk had ik hier ook weinig vertrouwen in. Weer een nieuw dieet, weer even gewicht verliezen om vervolgens terug te vallen, weer al die moeite voor niks. Ik zag het somber in, maar een gegeven paard… Enfin, ik probeerde het. Het zou toch mooi zijn als het Vitadis wel ging lukken om mijn streefgewicht aan te houden?

In de alinea’s hieronder schrijf ik precies op wat het eiwitdieet van Vitadis voor mij heeft betekend, hoe het mij heeft geholpen en hoe het ook jou kan helpen. Om te beginnen zet ik de belangrijkste eigenschappen van Vitadis’ Slanker Leven Plan uiteen, voor de mensen die nog nooit van het dieet gehoord hebben.

 

De beloftes van het Slanker Leven Plan

Vitadis Health Care ontwikkelde het dieet dat we Slanker Leven Plan noemen. Vitadis belooft met het Slanker Leven Plan een aantal zaken op haar website en in haar brochures, namelijk:

 • Je gaat 3 tot 6 kilo per week verliezen (gemiddeld);
 • Volhouden van dit eiwitdieet kost je geen moeite;
 • Tijdens het dieet zal je geen honger ervaren;
 • Je wordt vakkundig begeleid door coaches van Vitadis;
 • Je gaat op een verantwoorde én gezonde manier gewicht verliezen;
 • Volledig online te volgen;
 • Je krijgt een compleet voedingspakket voor anderhalve week (voor dezelfde prijs!);
 • Je valt niet terug op je oude gewicht (kortom: geen jojo-effect!).

Deze lijst las ik voor ik aan het dieet begon en ik had hier weinig vertrouwen in. Vast een verkooppraatje, loze beloften. Want als alles wat hierboven staat waar zou zijn, dan hebben we hier te maken met een wonderdieet: een makkelijke manier van afvallen die eigenlijk niet bestaat…

Vooral dat laatste punt vond ik opmerkelijk. Je valt niet terug op je oude gewicht? Ik heb dieet na dieet niet anders gedaan dan weer op mijn oude gewicht (of erger!) terug te vallen.

Mooie resultaten staan goed op een brochure. Eerst maar eens zien, dan geloven. Met die instelling besloot ik het dieet dan toch maar te gaan volgen. Ik had het toch gratis gekregen, dus wat had ik te verliezen?

Ik zal je straks vertellen welke van deze beloftes waar bleken te zijn. Ik kan je in ieder geval verklappen dat ik erg verrast en overdonderd was door het effect van het dieet. Daarover vertel ik je straks meer. Nu ga ik je vertellen over de start van het dieet.

 

Snel in huis

Het mailtje van Dieetkompas kreeg ik op een zondag. Ik geloof ergens september. Hoe dan ook, diezelfde avond kreeg ik een bericht van Vitadis. Morgen zou het Slanker Leven Plan worden bezorgd, een compleet afslankpakket. Maar in de mail stond nog meer, namelijk een link waarmee ik mijn eigen account kon instellen.

Vitadis bleek een mooie, gebruiksvriendelijke online omgeving te hebben voor haar gebruikers. Heel overzichtelijk vielen me daar de volgende opties op:

 • Vooruitgang bijhouden;
 • Eetmomenten inplannen en bijhouden;
 • Het ebook ‘Slanker Leven’ was gewoon te lezen;
 • Er stonden diverse receptengidsen die ik kon downloaden;
 • Voor de liefhebber was er zelfs de optie voor sportoefeningen (ik ben geen liefhebber, dus heb ze alleen bekeken en niet uitgevoerd!);
 • Een chatruimte met coaches van Vitadis;
 • Een app van Vitadis (ik kon die direct op mijn smartphone zetten en hiermee recepten en bereidingswijzen raadplegen, erg prettig voor als ik boodschappen ging doen).

Ook mijn persoonlijke afslankcoach (Ray) had mij een bericht gestuurd, zag ik in mijn mailbox.

‘Goedenavond Brigitte, over drie dagen ga jij beginnen met het Vitadis dieet. Ik ga je daarbij helpen. Elke ochtend stuur ik je per mail een paar tips. Zo begeleid ik jou naar een slanker lichaam. Als je vragen hebt, sta ik altijd tot je beschikking! Als je wilt, kun je mij toevoegen aan Whatsapp en houden we op die manier contact. Groet, Ray (persoonlijke afslankcoach)’.

Persoonlijke afslankcoach? Klinkt sjiek!

 

Maandagmiddag: koffie en… VITADIS!

Het is maandagmiddag als ik aan de koffie zit (ik heb net de was gedaan en wil even op adem komen). De bel gaat. De postbode heeft een witte doos voor zich staan, die hij me overhandigt. Vitadis is er. Nu gaat het pas echt beginnen.

Het pakket is erg overzichtelijk en erg compleet. De brochure mocht er zijn, de website mocht er zijn, maar ook deze doos is bijna feestelijk om te zien. Je zou vergeten dat je aan het afvallen bent!

Ik kan kort zijn over de doos: helemaal compleet, netjes geordend. Alles zat erin! Niks leek erop dat ik met een zwaar dieet te maken had. Ik had zin om aan de slag te gaan.

Lekker eten

Wat voor mij persoonlijk van groot belang is, is dat ik lekker kan eten, maar ook gevarieerd. Ik hou van dingen uitproberen. Dat is precies wat ik terugzag in het Slanker Leven Plan en ook de reden dat ik dit zo’n prettig dieet vind.

Afgelopen jaren heb ik teveel diëten meegemaakt die mij weinig ruimte lieten. Ik moest shakes drinken (keuze uit drie smaken) of ik mocht bepaalde ingrediënten niet (die juist lekker waren en gek genoeg van Vitadis gewoon mogen!). Hoe dan ook, het was moeilijk om die diëten vol te houden.

Bij het Slanker Leven Plan niet. Er zijn zo verschrikkelijk veel recepten in het pakket en in de online omgeving terug te vinden, voor alle maaltijden en nog veel meer, dat het heel eenvoudig is om vol te houden.

Vitadis doet wat ze zegt. Meer zelfs: ik hen dankzij Vitadis nieuwe recepten leren kennen die ik vandaag de dag nog graag kook. Makkelijk, gezond en bovenal heel erg lekker. Al die maaltijdboxen van tegenwoordig kunnen daar zeker weten niet tegenop.

Met Vitadis’ Slanker Leven Plan ben je eigenlijk bezig met een eiwitdieet. Dat merk je alleen als je de recepten leest, want je ziet er veel eiwitrijke producten tussen staan. Wat dat betreft is Vitadis het eerste eiwitdieet dat ik gevolgd heb waarbij je nauwelijks beseft dat je dat doet (en wat ik een groot voordeel vind). Je hebt niet te maken met shakes of poeders, maar met gewone, normale voeding.

Benieuwd wat je aantreft? Onderstaande voeding kom je in het pakket van Vitadis tegen.

Vitadis 80 ingredienten

 

Beginnen met het dieet

De start van Vitadis was goed: een heerlijk pakket, compleet en veel mogelijkheden. Mijn coach had zich inderdaad gemeld via de mail met wat tips en spoorde met per Whatsapp aan om te beginnen. ‘Denk eraan: je lichaam gaat wat meemaken. Het kan zijn dat je twee of drie dagen moet omschakelen.’

Het was goed dat hij dat zei, want mijn lichaam moest inderdaad wennen aan de vaste eetmomenten en ook aan de eiwitten, denk ik. Veel last had ik er niet van, maar ik merkte wel dat het wat met me deed.

Maar wat het ook precies was, dit was een stuk beter dan het hongergevoel en de concentratieproblemen, de hoofdpijn (migraine soms zelfs) en de duizeligheid die ik bij andere diëten heb meegemaakt. Bij Weight Care moest ik zelfs veel overgeven de eerste dagen, omdat ik de nasmaak gewoon heel vies vond.

Bij Vitadis viel dat allemaal mee. Na twee dagen had ik het idee dat ik goed bezig was. Ondanks mijn werk en ondanks mijn huishouden en twee pubers in huis, voelde ik me lekker. Ik had niet eens zin in snacks of tussendoortjes.

De recepten van Vitadis waren fantastisch. Snel te bereiden en erg lekker. Ik had een pakket voor mijzelf, dus mijn man en dochters moesten het zonder doen. Ze hebben wel wat geproefd en baalden ervan dat het alleen voor mij was. Ik vond het ook erg fijn dat ik gewoon met hen mee kon eten. Ik had een normale en lekker complete maaltijd in de avond, in plaats van een karig maaltje of een shake.

Naast het pakket dat voor tien dagen werkt, had ik honderden recepten weten te bemachtigen via het internet en via de boekjes. Dat geeft me vandaag de dag nog altijd de mogelijkheid om Vitadis Slanker Leven door te zetten. Ik heb geen coach meer en ben geen lid meet van de online omgeving, maar ik haal nog altijd voordeel uit mijn ervaringen met het Slanker Leven Plan. Op de lange termijn maak ik me ook helemaal geen zorgen, want ik blijf zeker weten op gewicht.

Voordelen van het pakket in een notendop:

 • Ik heb heerlijke nieuwe recepten leren kennen;
 • Vitadis heeft me alles aangereikt wat nodig is om gegarandeerd af te vallen;
 • De recepten zijn makkelijk te bereiden (en dus vriendelijk voor het hele gezin);
 • Mijn Vitadis-ervaring zal me de rest van mijn leven blijven helpen.

 

Ray, mijn persoonlijke afslankcoach

Ray mailde mij iedere ochtend met wat tips en aandachtspunten. Hij hield mijn vorderingen ook bij en kon me dus goed sturen. Daarbij wist hij me heel inspirerend te vertellen hoe ik bepaalde producten moest maken. Hij maakte ook voor mij de maaltijdplanner, waardoor ik alleen maar hoefde te doen wat hij zei. Heerlijk toch?

Het gaf me veel steun dat Ray mij hielp. Hij was positief en vriendelijk in zijn benadering en complimenteerde als ik iets had bereikt. Ook vond hij het leuk dat ik hem foto’s mailde van de maaltijden die ik bereid had.

Wie niet op zijn eigen Ray zit te wachten, kan de online afslankcoach ook gewoon links laten liggen. Het merendeel van zijn berichten was vrij standaard, dus die krijg je toch wel.

Vitadis reageert ook heel snel om mails. Je krijgt vaak al binnen een uur (op de dag) een bericht terug. Ze boden me zelfs aan om een keer langs te komen in een van de vestigingen (die door het hele land zitten) om me op te meten.

Wat dat betreft is Vitadis haar tijd echt vooruit. Ze laat diëten achter zich, omdat ze gebruikt maakt van de moderne middelen van nu: Whatsapp, e-mail, direct contact én interactie. Toen Dieetkompas me banderde het eens uit te proberen, had ik dit nooit verwacht.

 

Resultaten na 10 dagen. Doet het Slanker Leven Plan wat het belooft?

De resultaten. Daar gaat het om. Wat heeft 10 dagen Vitadis met mij gedaan? Je begrijpt dat ik benieuwd was en stond te popelen om na 10 dagen op de weegschaal te gaan staan. Ik had met Ray en Dieetkompas afgesproken dat ik de weegschaal pas na tien dagen tevoorschijn zou halen, om te voorkomen dat ik om de haverklap ging kijken (en teleurgesteld zou worden).

Mijn gevoel zei me al dat ik was afgevallen, mijn broeksband ook.

Het weegmoment is een spannend moment, maar wel op een leuke manier. Dat zal jij ook ervaren als je hieraan begint.

Ik kleedde me uit en ging op de weegschaal gaan. Het resultaat? Van 85,9 kilo was ik nog maar 81,2 kilo. In 10 dagen tijd ben ik gewoon 4,7 kilo afgevallen!

De ontlading was groot. Wat een moment en wat een resultaat. In 10 dagen tijd 4,7 kilo. Goed, het was geen 6 kilo zoals in de folder (maar ik woog ook 85,9, waardoor 6 misschien een beetje teveel van het goede was!). Hier was ik echt blij mee. En dat heb ik Dieetkompas ook laten weten.

 

Maar nu… jojo-en of niet?

De motivatie was hoog. Dieetkompas gaf me de mogelijkheid nog even door te gaan met Vitadis. Later hebben we de kosten gedeeld, omdat ik zelf door wilde gaan.

En geloof me, dat is het meer dan waard geweest.

Twee maanden later ben ik in totaal 14,3 kilo afgevallen. Ik ben terug op mijn streefgewicht van 72 kilo. En dat merk ik elke dag. Als ik opsta, als ik mijn (nieuwe) kleren aantrek en als ik mezelf in de spiegel bekijk.

Ik ben niet alleen slanker, ik ben ook een stuk gelukkiger. Ik voel me trots en zelfverzekerd, want dit heb ik toch mooi maar even gedaan.

 

Conclusie

Mijn oordeel over Vitadis is lovend, bijzonder lovend. Het is een dieet dat ik echt iedereen van harte kan aanbevelen. Het doet wat het zegt (even terugkijkend naar haar beloften), want:

 • Je valt tussen de 3 en de 6 kilo per week af;
 • Het kost je geen moeite;;
 • Je hebt geen honger (en recepten in overvloed);
 • De begeleiding is top, zowel van Vitadis als van je coach;
 • Je verliest gezond en verantwoord gewicht;
 • De online omgeving is prima te volgen en te gebruiken;
 • Je krijgt overcomplete voedingspakketten voor vrij weinig geld;
 • Je valt absoluut niet terug op je oude gewicht.

Vitadis is geen wondermiddel, geen pil die je laat afvallen waar je alleen maar bijstaat. Je moet er wel wat voor doen. Je moet je schema’s volgen, je voeding bereiden en opeten. Maar dat valt allemaal heel erg mee. Je doet het zo. Het is makkelijk te volgen en verschrikkelijk gebruiksvriendelijk.

Wat mij betreft komt het Slanker Leven Plan wel heel dicht in de buurt van dat wondermiddel waar we zo naar zoeken. Het is een realistische methode, haalbaar voor iedereen. Een beter dieet dan dit zou ik niet kunnen opnoemen.

Ik kan iedereen aanraden het Vitadis Slanker Dieet te volgen, of in ieder geval een kans te geven. Volg net als ik alleen de (goedkopere) eerste fase en bepaal dan of je doorgaat. Ik denk van wel, want je wil niet weten hoe gelukkig je je voelt als je ziet wat je kunt bereiken!

 

Groetjes,

Brigitte

 

Wil jij net als Brigitte een slanker een gezonder lichaam? Claim dan hier jouw eigen Slanker Leven Plan tegenover een levenslange korting van 60%. Deze korting geldt dus voor de rest van je leven op alle aanschaffen die je doet.