Kipfilets in prosciutto gevuld met kaas

De Italiaanse keuken staat, zeker gezien haar pizza’s en pasta’s, niet bekend als koolhydraatarm. Toch doet dit recept enigszins Italiaans aan én is het ook nog eens koolhydraatarm. Met name door de prosciutto kun je dit recept Italiaans noemen. Om het nog Italiaanser te maken (en te kunnen genieten van een Italiaans koolhydraatarm recept), kun je overwegen om de kipfilets te kruiden in Italiaanse kruiden.

 

Je hebt nodig

  • 2 middelgrote kipfilets, ontveld
  • 2 eetlepels magere roomkaas met kruiden en knoflook
  • Een kwart theelepel gedroogde salie
  • 4 plakjes prosciutto (maar andere luchtgedroogde ham kan ook)
  • 2 takjes met kerstomaatjes
  • Zwarte peper
  • Italiaanse (gehakt)kruiden
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Zet de oven alvast aan op 190 graden. Neem een bakplaat en vet deze goed in met de vetarme bakspray.

Pak de kipfilets en snijd hier met een scherp mes goed in, zodat je er een soort van zakje van kunt maken. Elk zakje vul je met een eetlepel van de roomkaas. Vervolgens duw je ze goed dicht.

Bestrooi de kipfilets met Italiaanse kruiden of met zwart peper en salie.

Plaats op elke filet 2 van de plakjes prosciutto en wikkel de filets hier stevig in. Op die manier blijven de zakjes kipfilet dicht en kan de roomkaas er niet uit lopen.

Plaats de kipfilets op een bakplaat. Bak ze gedurende 15 minuten. Voeg de tomaten toe en bak die 10 tot 15 minuten mee, tot de kip gaar is.

Laat de kipfilets vervolgens even afkoelen voordat je ze serveert.

 

Kun jij ook geen genoeg krijgen van koolhydraatarme gerechten? Gerechten met kip kom je dan ook voortdurend tegen in een koolhydraatarm kookboek. Lees bijvoorbeeld eens wat we schrijven over de Afslank Receptenbijbel, het koolhydraatarme kookboek van dit moment.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

 

Laat een reactie achter