Geglaceerde kalkoen met kruiden

Dit heerlijke recept kost misschien wat ingrediënten, wat voorbereidingen en tijd om te bereiden, maar dan heb je wel wat! Een heerlijk avondgerecht voor in het weekend als je de tijd hebt (en de kliekjes eet je in de loop van de week wel op).

 

Je hebt nodig:

  • 1 kalkoenborst (800 gram), zonder bot en vel
  • Vetarme bakspray

 

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 theelepel olijfolie
  • Handje verse peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 1 eetlepel gehakte verse salie
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • Zout en peper

 

Ingrediënten voor het glazuur

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels water
  • 2 grote tenen geperste knoflook
  • Zout en peper

 

De vulling: meng alle ingrediënten in een grote kom en zet deze apart.

Het glazuur: meng alle ingrediënten in een kleine pan en kook deze op laag vuur, totdat de suiker gesmolten is. Zet het vuur dan hoger. Laat het glazuur met de helft inkoken. Zet deze vervolgens even apart om af te koelen.

Plaats de kalkoenborst op het aanrecht en snijd deze horizontaal bijna in tweeën. Klap de kalkoenborst open en klop het vlees met ene vleeshamer tot het zo’n 15 mm dik is.

Verdeel de kruiden over het vlees, rol deze op en zet het vast met een keukentouw.

Plaats de vastgebonden kalkoen in een schaaltje en schenk de glazuur hierover uit. Draai het vlees goed om.

Dek de schaal nu af en zet deze minstens een uur tot maximaal vier uur in de koelkast. Dit geeft de marinade de tijd om goed in de kalkoen te kruipen. Hoe langer je hem in de koelkast laat staan, hoe lekkerder hij smaakt.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Leg de kalkoen in een kleine en met olie ingevette ovenschaal. Bak deze gedurende 40 tot 50 minuten. Het vlees moet goed gaar zijn. Er kan dan helder vocht uitkomen (en het vlees is niet meer roze).

Laat de kalkoen een minuut of tien rusten en snijd dan de kalkoenborst in plakken. Serveer ze met het braadvocht uit de schaal.

Het is lekker om bij dit recept wat groenten (zoals broccoli en wortels) te serveren.

 

Heb jij de koolhydraatarme smaak te pakken? Dan sta je vast te springen om meer recepten. Als de recepten op deze website niet genoeg zijn, verwijzen we je graag door naar de ruim 100 recepten in de Afslank Receptenbijbel. Dit zijn stuk voor stuk gezonde recepten, inclusief een weekschema, waarmee je niet alleen af zal vallen. Ook ga je er een stuk gezonder van leven. De voordelen van de Afslank Receptenbijbel:

  • Verlaag in korte tijd je vetpercentage;
  • Verbrand makkelijker vet op plaatsen waar dat moeilijk is;
  • Verminder de kans op hart- en vaatziekten;
  • Verlaag zowel je cholesterolwaarden als je bloeddruk (aanzienlijk)!

Mensen die de Afslank Receptenbijbel geprobeerd hebben geven aan erg enthousiast te zijn, zich vitaler en fitter te voelen. Niet voor niets werkt een koolhydraatarm eetpatroon ook heel goed tegen depressies! Doe er dan ook snel je voordeel mee en bezoek de website om meer te weten te komen.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Like jij dit bericht?

Deel het met je vrienden!