Ceviche komt in alle Zuid-Amerikaanse landen voor in een eigen variatie. Deze klassieke, traditionele ceviche zal je de basis geven: rauwe vis die gekookt werd in zuur vruchtensap.
Belangrijk is om vis van de beste kwaliteit in huis te halen. Witvis zoals zeebaars of heilbot. Want daarmee komt dit recept absoluut het beste tot haar recht.
Je hebt nodig
- 225 gram verse witvisfilet (heilbot, zeebaars) zonder vel
- Een halve rode ui, in dunne ringen
- 125 ml limoensap
- Een kwart theelepel zout
- Mespuntje kristalsuiker
- 1 Groene chilipeper (fijngehakt)
- 4 gehalveerde kerstomaten
- 6 eetlepels gehakte verse koriander
- Tabasco
Bereidingswijze
Neem de vis en snijd deze in kleine stukken van circa 1,5 cm groot. Begin met het snijden dwars op de draad om te voorkomen dat de stukken snel uit elkaar vallen.
Neem een glazen kom en meng hierin het limoensap, de suiker, het zout en de ui. Deze marinade even goed alten trekken en dan de visstukjes toevoegen. Schep ze zeer goed door de marinade heen en zorg dat ze lekker bedekt zijn.
Dek de kom af en zet deze in de koelkast, gedurende twee uur (minstens).
Roer ondertussen wel een paar keer door, zodat de vis goed gemarineerd raakt.
Zodra de vis zo goed als doorschijnend is, is deze klaar.
Giet de vis af en verdeel, samen met de ui, tomaat, koriander en een snufje peper over twee borden. De tabasco kan gebruikt worden om het gerecht op smaak te maken.
Meer van dit soort recepten
Dagelijks gebruiken duizenden mensen koolhydraatarme gerechten om vorm te geven aan een gezonder leven. Koolhydraatarm werkt: het helpt je bij het afvallen, maar maakt je ook in het algemeen een stuk gezonder. Wil je meer ervaring op doen met koolhydraatarme gerechten en zien wat een koolhydraatarm eet- en drinkpatroon jou nog meer te bieden heeft? Lees dan onze bevindingen van het kookboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel.