Pompoensoep met rode paprika

Pompoen hoort eigenlijk een beetje bij de herfst. Maar dat kun je ook zeggen van deze soep. Lekker vol, zeker doordat de pompoen wordt aangevuld met rode paprika.

Je kunt elke soort pompoen loslaten in deze soep en eigenlijk geldt dat ook voor de paprika. Toch gaan we in dit recept uit van een rode paprika.

 

Je hebt nodig

  • 700 gram pompoen, geschild en in stukjes
  • 2 rode paprika’s zonder zaad en in reepjes
  • 1 rode gesnipperde ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 rode chilipeper (tenzij je dat te heet vind)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1½ theelepel gemengde gedroogde kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Gehakte peterselie
  • Zout en zwarte peper

 

Bereidingswijze

Neem een grote soeppan, vet deze in en plaats hem op een  hoog vuur. Bak dan de ui eerst 8 minuten lang tot deze zacht is.

Voeg de rode paprika, rode chilipeper en pompoen toe, samen met de knoflook. Bak dit 2 minuten mee.

Schenk de bouillon uit en voeg de paprikapoeder en kruiden toe. Breng het op smaak met zout en peper.

Laat op laag vuur aan de kook komen en dek dan de pan af.

Laat de soep 20 minuten sudderen. De pompoen moet lekker zacht zijn.

Doe de soep dan in een pannetje en pureer met een staafmixer. Voeg wat zout en peper toe en garneer de soep met een flinke portie peterselie.

 

Op zoek naar meer informatie over een koolhydraatarm dieet én voldoende recepten? Bekijk dan de Afslank Receptenbijbel, de sensatie van dit moment.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter