Koolhydraatarme bolognese

Hadden we het eerder over een Italiaans gerecht dat we toch koolhydraatarm kregen, zo geldt het ook voor deze bolognese. Want oh, wat houden we toch van bolognese! En dat is niet zo gek, want bolognese is echt heel erg lekker.

Maar door een beetje aan te passen kun je van deze spaghetti bolognese een koolhydraatarme variant maken. Gebruik bijvoorbeeld courgettepasta of spaghettipompoen.

 

Je hebt nodig

  • 250 ml runderbouillon
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 250 gram champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 middelgrote wortel, in stukjes
  • 1 geraspte courgette
  • 1 blik met tomatenstukjes (400 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  •  1 theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Neem een pan en vet deze in met de vetarme bakspray. Bak in de koekenpan de ui op een laag tot matig vuur gedurende 7 tot 8 minuten zachtjes.

Voeg dan de knoflook toe. Bak deze 1 minuut mee.

Doe het gehakt in de pan en zet het vuur op matig tot hoog. Bak het gehakt goed rul en bruin.

Roer de champignons door de gehaktmix en bak ze een minuut of 2 mee. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en breng het geheel met wat zout en peper goed op smaak. Het mengsel mag je nu aan de kook brengen. Zet het vuur laag en laat de saus een half uurtje lekker doorkoken, tot de saus begint in te dikken.

Voeg wat water toe als de saus te dik begint te worden en blijf de smaak behouden met peper en zout.

Serveer de bolognese naast courgettespaghetti of spaghettipompoen om het koolhydraatarm te houden. Heb je er echter geen moeite mee? Dan kun je ook een klein beetje normale spaghetti koken (het liefst de volkoren variant).

 

Koolhydraatarme spaghetti bolognese? Je zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is in de koolhydraatarme keuken. Niet voor niets is het koolhydraatarme dieet voor veel mensen dé manier van afvallen. Je kan namelijk nog gewoon lekker blijven eten en drinken en gewicht verliezen wordt helemaal niet als zwaar beschouwd.

Wil jij meer weten over koolhydraatarme recepten? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel, het meest gelezen koolhydraatarme kookboek van dit moment.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.