Kalkoenrolletjes met Edammer kaas

Koolhydraatarme recepten voor de lunch lijken soms moeilijk te vinden. Het is voor veel mensen toch wennen om af te zien van brood. Dit koolhydraatarme recept voor kalkoenrolletjes met Edammer kaas kan dan ook een welkome aanvulling zijn.

Ze zijn makkelijk te maken en goed mee te nemen. Je kunt er in één keer een groot aantal maken en bewaren in de koelkast, waardoor je meerdere dagen profijt kunt hebben van deze kalkoenrolletjes.

Ook zijn deze kalkoenrolletjes een graag geziene traktaties op feesten en partijen. Je zal zien dat de schaal snel slinkt wanneer die rondgaat.

Dit recept is bedoeld voor 1 persoon. Per kalkoenrolletje zijn er 5,5 gram koolhydraten.

 

Je hebt nodig:

2 plakjes van een koude, gebraden kalkoen

1 plakje Edammer (gehalveerd)

Halve theelepel dijonmosterd

1 handjevol babyspinazie

4 dunne plakjes komkommer

 

Bereidingswijze

Pak een snijplank en leg hier de plakjes kalkoen op een dusdanige manier op dat ze elkaar voor ongeveer een derde overlappen. Bestrijk de plakjes kalkoen vervolgens met de dijonmosterd.

Leg op elk stukje kalkoen een plakje kaas en verdeel daar de spinazie en komkommerplakjes over.

Rol de plakjes met vulling nu strak op tot er een rolletje bestaat. Wikkel deze in plasticfolie en bewaar in een koelkast of een lunchtrommel met een koelelement.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 receptenBen jij helemaal op de koolhydraatarme, gezonde tour en wil je meer van die gezonde recepten genieten? Bekijk dan de bestseller van dit moment: de Afslank Receptenbijbel, boordevol koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch, diner én tussendoor.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.