Gesmoorde prei met mosterd

Prei dient als een smaakvolle basis met een wat scherpe smaak. Koolhydraatarm, dat wel. Deze gesmoorde prei wordt met mosterd nog smaakvoller. Dit gerecht dient als bijgerecht. Het is heerlijk bij vis en bij kip. Maar wanneer je het als lunch serveert, zal niemand je raar aankijken.

 

Je hebt nodig

  • 4 kleine preien
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teen knoflook (gepeld en geplet)
  • 250 ml groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Mespuntje gedroogde tijm
  • Gehakte verse peterselie (garnering)
  • Zout en peper
  • Vetarme bakspray

 

Leg de preien op je snijblad en snijd de donkere delen weg. Verwijder de eerste laag. Snijd dan de prei in de lengte door de midden. Laat de wortelaanzet wel intact.

Was de preien onder koud water. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.

Vet een grote koekenpan in met de vetarme bakspray. Bak de preien hier circa 4 minuten op matig tot hoog vuur in. Keer ze één keer om.

Doe de andere ingrediënten (behalve de peterselie) in een koekenpan. Dek deze af. Zet het vuur laag en laat de inhoud ongeveer 20 minuten sudderen. De preien moeten zacht zijn. Keer ze wel regelmatig om!

Neme de preien uit de pan. Houd ze warm. Zet het vuur hoger en kook de bouillon tot er een siroopachtige mix overblijft. Sprenkel deze over de prei.

Garneer de prei met de peterselie.

Je kunt dit gerecht, desgewenst, bestrooien met Parmezaanse kaas. Het wordt dan voller en machtiger, maar ook smaakvoller.

 

Koolhydraatarme recepten bieden veel voordelen: ze helpen je met afvallen, verlagen je bloeddruk en je cholesterol. Wil jij meer weten over de voordelen van koolhydraatarm eten én 100 recepten die je echt gaan helpen? Lees dan onze review van het koolhydraatarme kookboek van dit moment!

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter