Lenterolletjes zijn makkelijk en snel te maken, maar boven alles zeer smakelijk (en dus ook koolhydraatarm!). Ze zijn een mooie vervanger voor koolhydraatrijke sandwiches en boterhammen.
In dit voorbeeld gebruiken we ook noedels. Uiteraard komt ons dat op feedback van de koolhydraatarme politie te staan, want in noedels zitten ongezonde koolhydraten. Weet dan dus ook dat je die weg kan laten. Dit recept is prima te bereiden zonder de noedels (maar als je minder streng bent of al aardig in de buurt van je streefgewicht, weet dat ze voor deze keer mogen!).
Je hebt nodig
- 60 gram gare rijstnoedels (of niet, natuurlijk!)
- 1 kleine courgette
- 1 middelgrote wortel
- Een kwart rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 2 rijstvellen
- 1 eetlepel sojasaus (lichte variant)
- Sesamolie (enkele druppels)
- Kant-en-klare wasasbi (als je dat lekker vindt)
Bereidingswijze
Laat de rijstvellen een voor een weken in warm water, gedurende 10 seconden. Leg ze dan op een platte ondergrond zodat het vocht er goed in kan trekken. Op die manier worden de vellen lekker zacht.
Snijd de courgette, wortel en paprika in dunne staafjes. Versnipper de lente-uitjes of maak er kleine reepjes van.
Neem de helft van de rijstnoedels en de groenten en leg ze op de rand van het rijstvel. Vouw dan de zijkanten over de groenten en rijstnoedels heen en rol het vel strak op. De vulling moet worden toegedekt, stevig.
Meng de sojasaus met enkele druppels sesamolie en de wasabi voor een dipsaus.
Gestelde vraag: Als ik geen rijstnoedels gebruik, moet ik dan meer groenten gebruiken?
Antwoord: Dat kan zeker, naar eigen inzicht. Je kunt ook een hele paprika gebruiken of meer courgette.
Koolhydraatarme recepten zijn echt genieten. Veel mensen zweren intussen bij koolhydraatarme gerechten. Een boek dat zeker heeft bijgedragen aan die hype is ‘de Afslank Receptenbijbel’. Dit boek staat boordevol koolhydraatarme gerechten om je vingers bij af te likken. Lees onze review voor een duidelijk beeld van wat dit boek te bieden heeft.
Lees de review van de Afslank Receptenbijbel