Yuzu regenboogsalade

Yuzu is een citrusvrucht uit Japan, waarmee je een heerlijke smaak toevoegt aan een gerecht, zoals deze koolsalade. Yuzusap kun je doorgaans in de toko kopen. Maar wanneer je geen yuzusap hebt, kun je ook volstaan met het sap van de witte grapefruit en een kneepje limoen.

Deze regenboogkoolsalade is een heerlijk bijgerecht.

 

Je hebt nodig

  • 100 gram witte kool
  • 100 gram rode kool
  • 2 volle eetlepels magere mayonaise
  • 2 theelepels yuzusap
  • 1 theelepel nigellezaad
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine rode ui
  • Een halve groene paprika
  • 1 middelgrote wortel

 

Neem de kolen en schaaf ze fijn. Doe het schaafsel vervolgens in een kommetje.

Schaaf op dezelfde manier ook de wortel, de ui en de paprika. Schep alle schaafsels door elkaar heen en schap dan de rozijnen door de mix heen.

Doe de mayonaise in een klein kommetje. Voeg het yuzusap en een beetje zout toe. Mix het door elkaar en voeg het dan toe aan de koolsalade.

Mix alles voorzichtig door elkaar, totdat alle ingrediënten bedekt zijn met het sap van de dressing. Toe dan het nigellezaad over de salade heen en laat de salade een half uurtje staan alvorens deze op te dienen.

 

Het leuke van koolhydraatarme recepten is dat er een hele nieuwe dimensie aan voeding voor je open gaat. Koolhydraatarme gerechten zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens heel lekker. Je zal niet klagen over wat je te eten krijgt, terwijl je toch echt op dieet bent. Hoe je dat het beste aanpakt? Met de Afslank Receptenbijbel. Lees op deze website meer over de Afslank Receptenbijbel en hoe deze je helpt een goede start te maken met een koolhydraatarm dieet.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.