Tofoe en fruit in een doosje

Bentodoosjes worden ze ook wel genoemd, van die handige doosjes met vier vakken. Handig zijn ze zeker, want je kunt vier vakken vullen met heerlijke lekkernijen. Leuke tussendoortjes of een goede lunch.

We geven je graag wat inspiratie met dit recept.

 

Je hebt nodig

  • 175 gram extra stevige tofoe
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 6 vellen snacknori
  • 40 gram vblauwe bessen
  • 1 kleine wortel
  • ½ groene paprika
  • 1 kleine perzik

 

Bereidingswijze

Plaats de tofoe in een vergiet. Bedek deze met keukenpapier. Druk de tofoe zachtjes aan en laat gedurende 5 minuten goed uitlekken.

In deze 5 minuten snijd je de wortel in kleine staafjes, de paprika in reepjes en de perzik in kleine partjes of blokjes.

Snijd vervolgens de tofoe (als die is uitgelekt) in kleine blokjes van circa 1,5 cm.

Neem een kleine koekenpan en doe hier wat olie in. Verhit de pan en bak de tofoe in circa 7 minuten op een matig tot hoog vuurtje. Af en toe moet je de blokjes keren, zodat ze goed bruin worden.

Besprek tot slot de tofoe met azijn en sojasaus en schep ze nog eens een paar keer om. Laat ze op een koud bord afkoelen.

Plaats de helft van de tofoe, de blauwe bessen (goed gewassen), de paprika, kleine wortel en perzik in de vier hokjes (de wortel en paprika kunnen samen) en bewaar de rest voor een andere keer.

 

 

Koolhydraatarme recepten hebben veel voordelen. Ze helpen je niet alleen om af te vallen, maar zorgen er tevens voor dat je minder snel ziek wordt. Ook voorkomen ze hart- en vaatziekten en verminderen ze de kans op een depressie. Alle redenen dus om je aan een koolhydraatarm recept te zetten.

Wil jij meer informatie over koolhydraatarme recepten? Lees dan ons uitgebreide artikel.

Lees over koolhydraatarme recepten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.