Provençaalse omelet

Deze omelet komt duidelijk uit de Provence. Heerlijke stukjes champignon, tomaat en paprika met een gesnipperd lente-uitje maken het dat deze omelet hartig is en toch geschikt voor het ontbijt.

De Provençaalse omelet is dan ook de prima basis voor een koolhydraatarme start van de dag.

Dit recept is bedoeld voor 1 persoon en bevat 7,5 gram koolhydraten.

 

Je hebt nodig:

  • Een handjevol babyspinazie
  • 1 middelgroot ei
  • 1 kleine tomaat
  • 1 champignon
  • 1 rode paprika
  • 1 lente-uitje
  • 1 theelepel verse peterselie (gehakt)
  • 1 theelepel basilicum (gehakt)
  • 1 eetlepel water
  • 2 eiwitten
  • Vetarme bakspray
  • Peper en zout

 

Bereiding

Doe de spinazie in een vergiet. Voeg hier kokend water aan toe om de spinazie te laten slinken. Spoel vervolgens af onder koud water. Knijp vervolgens de spinazie goed uit.

Ondertussen snijd je de tomaat, champignon, rode paprika en het lente-uitje in kleine plakjes.

Klop in een apart kommetje het ei met de eiwitten tot een glad mengsel. Roer hier een eetlepel water doorheen. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe.

Pak een koekenpan en spray hier de bakspray in. Zet de koekenpan op een matigvuurtje en schenk het eimengsel voorzichtig in de pan.

Bak het ei en voeg vlak voor het stollen de stukjes tomaat, champignon, paprika en lente-ui toe. Verwarm de Provençaalse omelet gedurende 1 minuut en strooi er peterselie en basilicum op.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 receptenBen jij op zoek naar meer koolhydraatarme recepten, die ook nog eens goed voor je gezondheid zijn? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.