Lassi met mango en frambozen

Over de lassi schreven we al eerder dat het een Indiase ochtenddrank is. Waan jezelf aan de stranden van Mombai met deze heerlijke ontbijtdrankjes, die ook nog eens koolhydraatarm zijn.

Deze lassi met mango en frambozen zal je dan ook zeker helpen bij een goede start van de dag.

De versie van dit recept met halfvolle melk bevat 28,5 gram koolhydraten per glas. Dit recept is bedoeld voor 2 glazen.

 

Je hebt nodig:

  • Halve mango (150 gram mangostukjes)
  • 100 gram frambozen (vers of uit de vriezer)
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 6 eetlepels (magere) yoghurt of water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 125 tot 250 ml halfvolle melk
  • 0,25 theelepel groene kardemompeulen
  • Een klein beetje zeezout

 

Bereiding

Schil de mango en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar de helft voor een andere keer (of eet ze tussendoor op). Doe de mangostukjes en de 100 gram frambozen in een blender, samen met de yoghurt, de limoensap en de honing.

Pureer de ingrediënten tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg er dan het zout aan toe en pureer nog even door.

De dikte van de lassi is bepalend voor hoeveel melk of water je gebruikt. (De versie met water is bedoeld voor mensen die echt weinig koolhydraten willen binnenkrijgen!) De mango-frambozenlassi moet goed drinkbaar zijn. Bepaal dat dus voor jezelf.

Stamp in een stamper de kardemomzaadjes goed fijn. Roer ze door de lassi. Je hoeft ze dus niet te blenderen.

Serveer de lassi met mango en frambozen zo koud mogelijk door deze van tevoren even in de koelkast te bewaren. Vlak voor het opdienen kun je er nog wat extra gestampte kardemomzaadjes over uitstrooien voor nog meer smaak.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 receptenZoek jij naar meer koolhydraatarme recepten? Dan kan de Afslank Receptenbijbel voor jou de uitkomst zijn. Dit boek is al vele jaren een bestseller en helpt mensen niet alleen met het verbranden van vet, maar ook met het verbeteren van de gezondheid.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter