Spiesen van tofoe met champignon

Tofoe is breed inzetbaar, ook in een koolhydraatarm dieet. Deze spiesen van tofoe met champignon zullen je dan ook verbazen qua smaak.

Tip: deze spiesen zijn ook van tevoren te bereiden en klaar te maken op de barbecue. Voor het lekkere kun je dan om de champignon nog een plekje spek wikkelen.

 

Je hebt nodig

  • 175 gram stevige, geperste tofoe
  • 225 gram kleine kastanjechampignons
  • Een halve theelepel gedroogde rozemarijn
  • Een halve eetlepel gedroogde peterselie
  • Een kwart theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel appelazijn
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • Zout en peper
  • 8 houten spiesen

 

Begin met het laten weken van de houten spiesen. Dit moet zo’n 20 minuten. Laat ze dan drogen op een theedoek.

Snijd de tofoe in blokjes, net zo groot als de champignons.

Meng de citroensap, tijm, rozemarijn, peterselie, azijn, bouillon en wat zout en peper in een laag schaaltje. Voeg hier de blokjes tofoe aan toe en schep ze goed om, zodat de marinade goed in de tofoe kan trekken.

Dek de schaal af en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast. Schep af en toe de inhoud om.

Verwarm alvast de grill (of barbecue) voor. Rijg de tofoe en champignons om en om aan de spiesen. Leg ze een minuut of 7 op de grill, tot ze goed gaar zijn. Draai ze regelmatig om en bedruip ze dan zoveel mogelijk met de marinade.

 

Meer koolhydraatarme recepten nodig? Laat je dan inspireren door het koolhydraatarme kookboek van het afgelopen jaar en dit jaar: de Afslank Receptenbijbel. Dit kookboek staat boordevol informatie en bevat meer dan 100 recepten voor een koolhydraatarm ontbijt, lunch, diner en talloze desserts en tussendoortjes.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.