Taco’s kun je ook prima koolhydraatarm maken, zeker als je ze maakt van slabladeren. Soms moet je gewoon even creatief zijn.
Deze taco’s van sla met kalkoen kun je dan ook toevoegen aan je lijstje van regelmatig te maken gerechten. Bovendien kun je de mix van kalkoenvlees goed invriezen en dus langer van dit gerecht genieten.
Heerlijk als bijgerecht of tussendoortje.
Je hebt nodig:
- 1 krop ijsbergsla
- 10 takjes koriander
- 1 middelgrote tomaat (in stukjes)
- 1 lente-uitje (in ringen)
- 1 teentje knoflook
- ½ kleine ui
- 1 eetlepel limoensap
- 225 gram mager kalkoengehakt
- 3 eetlepels kippenbouillon
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gedroogde oregano
- Vetarme bakspray
- Zout
Eventueel
- 1 chipotle (peper), haal deze uit een blikje chipotle in adobosaus voor de smaak
Bereidingswijze
Pak een keukenmachine en doe hier de koriander, het limoensap, de chipotle, de ui en de knoflook in. Pulse om er een gladde puree van te maken.
Verhit een koekenpan en doe er de bakspray in.
Bak het kalkoengehakt in 5 minuten rul en voeg dan de oregano en het komijnpoeder toe. Breng op smaak met wat zout en voeg dan de puree van chipotle, ui, limoensap en koriander toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten en schenk dan de bouillon erbij.
Laat de bouillon 3 minuten sudderen tot de meeste bouillon verdampt is. Laat het geheel vervolgens enkele minuten afkoelen.
Leg vier diepe, grote slabladeren van de krop sla op een bord. Verdeel hierover het mengsel van kalkoen en bestrooi dit mengseltje met de lente-ui en tomaat. Klap de sla dicht, als een taco, en dien deze op.
Creativiteit kan je ver brengen in de koolhydraatarme keuken. Zo hebben wij op deze website veel geleerd uit de Afslank Receptenbijbel, wat ons betreft het meest complete en uitgebreidste kookboek van dit moment. Lees onze review voor meer informatie!